Een van de foto's die circuleert op VK.com, de Russische variant van Facebook. De jongen met ontbloot boven lichaam werd online naar een afspraakje gelokt en werd daarna door de mannen op de foto 'aangepakt'.
Volledig scherm
Een van de foto's die circuleert op VK.com, de Russische variant van Facebook. De jongen met ontbloot boven lichaam werd online naar een afspraakje gelokt en werd daarna door de mannen op de foto 'aangepakt'. © VK.com

"Neonazi's 'daten' homo's om ze te kunnen mishandelen"

VideoEen groep neonazi's in Rusland is naar verluidt campagnes begonnen om homo-, bi- en transseksuelen in de val te lokken met nepdates om ze vervolgens te mishandelen. Video's en foto's van de wreedheden worden gepost op YouTube en verspreid via VK.com, de Russische variant van Facebook.

  1. Beroep Google tegen Europese miljardenboete over Android van start

    Beroep Google tegen Europese miljarden­boe­te over Android van start

    Het Europees Hof van Justitie begint vandaag met de behandeling van het bezwaar van Google tegen een miljardenboete die het Amerikaanse techbedrijf in 2018 kreeg opgelegd. De Europese Commissie meende toen dat Google illegaal eisen stelde aan telefoonfabrikanten die een eigen versie van Android wilden maken, maar toch appwinkel Play Store van Google wilden aanbieden. Die bedrijven moesten van het techbedrijf ook browser Chrome en de eigen zoekmachine van Google inbouwen in het mobiele besturingssysteem.

iHLN