Dit is hoe het datacentrum van Meta er zou moeten uitzien.
Volledig scherm
Dit is hoe het datacentrum van Meta er zou moeten uitzien. © Gemeente Zeewolde / Meta

Nederlandse Eerste Kamer roept overheid op geen grond te verkopen aan Facebook-moederbedrijf Meta

De Eerste Kamer wil dat de Nederlandse overheid geen grond verkoopt aan Meta — moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram — voor er een visie van de regering is voor ruimtelijke inrichting en datacenters. Daarover is een motie aangenomen in de Eerste Kamer. Meta wil zo’n 80 hectare grond van de Nederlandse overheid kopen in Zeewolde, een poldergemeente op een uurtje rijden van Amsterdam.

 1. Brak Facebook-moederbedrijf eigen regels om Instagram-account ‘meta' te kunnen hebben?
  social media

  Brak Fa­cebook-moederbe­drijf eigen regels om Instagram-ac­count ‘meta' te kunnen hebben?

  Toen het moederbedrijf van apps als Facebook, WhatsApp en Instagram van naam veranderde naar Meta, viel het op dat gebruikersnaam @Meta op Instagram al bezet was. De dag na de aankondiging verdween het profiel van het kleine magazine ‘META’ over motors plots van het sociaal medium. Nu blijken alle Instagram-posts van het voormalige @Facebook-account te vinden te zijn onder de nieuwe bedrijfsnaam. En dat is niet eens de eerste melding over problemen met Instagram-accounts in de marge van de persconferentie over de nieuwe bedrijfsnaam.
 2. Na protest stemt Nederlandse gemeente Zeewolde toch in met komst omstreden datacenter Facebook en Instagram

  Na protest stemt Nederland­se gemeente Zeewolde toch in met komst omstreden datacenter Facebook en Instagram

  De gemeenteraad van het Nederlandse Zeewolde heeft donderdagavond de deur opengezet voor de komst van een groot datacenter voor Facebook-moederbedrijf Meta. Een meerderheid van de partijen stemde voor de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. De komst van het centrum heeft het dorp op een klein uur rijden van Amsterdam al ruim een jaar in haar greep en doet de gemoederen hoog oplaaien.
 3. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.