Volledig scherm
© EPA

Mysterieuze uitvinder van Bitcoin vermoedelijk een van rijkste mensen ter wereld

Het fortuin van “Satoshi Nakamoto”, de schuilnaam van de uitvinder van Bitcoin, groeit even snel als de waarde van zijn cryptomunt. Toch weet niemand echt wie er achter dit pseudoniem zit, waar hij woont, of zelfs of hij nog leeft. 

15 reacties

 • Peter Van Landeghem

  3 weken geleden
  Mooie poging, de waarheid is gewoon niet bekend, ben een voorstander van crypto's maar niet echt van bitcoin om deze reden. Zoals @jefdeboeck de vraag trecht stelt, wat als die bitcoins toch plots tevoorschijn komen & op de markt gedumpt worden? Diezelfde vraag stel 'k ook aan hardliners & ze antwoorden er nooit op. Daarom zal 'k ook nooit veel BTC hebben, 'k beperk me enkel tot de veiligste stabiele projecten. Lach maar, u als ex-Fortis, ex- Arco, ex- Dexia, ex L&H., het is altijd met risico.
 • Geert Landsman

  4 weken geleden
  Is gewoon een piramidespel en niets anders. Precies zoals de kettingbrieven in de tijd, de schrijver wordt rijk en de rest kruimels, de laatste verliest alles. Je kan er ook niets mee als electriciteit uitvalt. Pure oplichting ten gunste van de enkeling, de rest verliest.
 • Valentijn Ziarczyk

  1 maand geleden
  Als ons geld is virtureel want de echte waarde zijn enkele elektrische ladingen ergens in een geheugendatabase.
 • Tom Staelens

  1 maand geleden
  Dat de overheid niet ingrijpt... in een mondiaal systeem zonder centraal aanspreekpunt? Good luck. Beetje research kan geen kwaad.
 • Peter Van Dewiele

  1 maand geleden
  Wacht maar... BTC zal niet de enige blijven!
 1. Delen van nieuws in Australië via Facebook wordt weer mogelijk
  2

  Delen van nieuws in Australië via Facebook wordt weer mogelijk

  Facebook gaat het binnen een paar dagen weer mogelijk maken voor Australische gebruikers om via Facebook en Instagram nieuws te delen met hun contacten. Het Amerikaanse socialemediabedrijf had die mogelijkheid eerder beperkt, als reactie op een wetsvoorstel dat Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven. De regering in Canberra heeft nu ingestemd met een aanpassing aan de regeling.
 2. Google blokkeert advertenties van slotenmakers in zoekresultaten: “Te vaak malafide bedrijven bovenaan”
  8

  Google blokkeert adverten­ties van slotenma­kers in zoekresul­ta­ten: “Te vaak malafide bedrijven bovenaan”

  Google heeft in Nederland, België, Duitsland en Zweden alle advertenties voor slotenmakers verwijderd uit de weergave van de zoekresultaten. Dit omdat er te vaak malafide bedrijven bovenaan de resultaten werden weergegeven als gebruikers op de term ‘slotenmaker’ zochten. Dat meldt onder meer Tweakers donderdag. Het was radiomaker Sven Pichal die de internetgigant tot de orde riep in ‘De Inspecteur’, het consumentenprogramma op Radio 2. De zoekertjes steken de echte vaklui al jarenlang stokken in de wielen.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king