SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk op archiefbeeld.
Volledig scherm
SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk op archiefbeeld. © REUTERS

Musks satellietnetwerk Starlink levert binnenkort overal internet

Miljardair en Tesla-baas Elon Musk verwacht met zijn satellietnetwerk Starlink binnenkort overal ter wereld breedbeeldinternet te kunnen aanbieden, behalve in de poolgebieden. Waarschijnlijk is het een kwestie van weken. Dat heeft Musk gezegd in een video-gesprek dat werd uitgezonden op het Mobile World Congress in Barcelona.

  1. Lieven Scheire testte als een van de eersten in België het internet van Elon Musk: “Grootste nadeel is het prijskaartje”
    PREMIUM

    Lieven Scheire testte als een van de eersten in België het internet van Elon Musk: “Grootste nadeel is het prijskaart­je”

    De naam ‘Elon Musk’ zal je waarschijnlijk meteen doen denken aan de razendsnelle elektrische wagens van Tesla of de recycleerbare raketten van SpaceX. Maar de miljardair heeft niet enkel de ambitie om ons wagenpark te vergroenen en Mars te koloniseren. Hij droomt er ook van om ieder van ons van internet te voorzien tot in de verste uithoeken van onze planeet. En dat allemaal dankzij satellieten. Een project dat SpaceX ‘Starlink’ doopte, en nu ook beschikbaar is in België. Wetenschapper Lieven Scheire mocht de bèta-versie uittesten. Hoe gebeurt de installatie? Hoe goed werkt het en wat kost het? “Over de snelheid kunnen we zeker niet klagen.”

Tech