-
Volledig scherm
- © Getty Images/Tetra images RF

Moskou verplicht buitenlandse internetgiganten om filiaal in Rusland te openen

Rusland heeft internetgiganten waaronder Google en Facebook verplicht om een filiaal in het land te openen. President Vladimir Poetin ondertekende donderdag een wet in die zin. Ieder IT-bedrijf dat dagelijks minstens een half miljoen Russen bereikt en zich op een Russisch publiek richt, zal vanaf begin volgend jaar moeten kunnen aantonen dat het over een kantoor in Rusland beschikt.

5 reacties

 • Nick Caluwé

  1 maand geleden
  slim gezien, Rusland heeft ongetwijfeld al gezien dat europa een inhaalbeweging wil doen op de megagroot gegenereerde winsten waarvan slechts een miniem deel als belasting werd betaald. alles voor het geld tegenwoordig, is het niet.
 • Tony Pauwels

  1 maand geleden
  Mooi zo! Want die multinationals denken zich alles te kunnen permitteren. De Russen hebben tenminste een ruggengraat.
 • Jan Vanstraat

  1 maand geleden
  Goed idee moet hier ook gebeuren !
 • mark germanus

  1 maand geleden
  Niet meer dan normaal, in de Eu moeten ze zich ook aan de wetgeving houden. Maar hier durven ze niet teveel zeggen tegen de Amerikanen,dus word er stilzwijgend gedoogd.Bij de Russen gaat die vlieger niet op, en wees gerust in China ook niet.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Dan kunnen ze meekijken.
 1. Pentagon annuleert megadeal van regering Trump met Microsoft

  Pentagon annuleert megadeal van regering Trump met Microsoft

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een contract van 10 miljard dollar met softwarebedrijf Microsoft voor het aanbieden van clouddiensten geannuleerd. Het lucratieve contract werd aan Microsoft gegund door de vorige regering van Trump, die geen fan is van toenmalig Amazon-baas Jeff Bezos. Amazon vocht de beslissing aan. Het Pentagon lijkt nu aan te sturen op een nieuw contract waarbij ook Amazon aan boord wordt gehaald.

iHLN