Het logo van Google.
Volledig scherm
Het logo van Google. © EPA

Moederbedrijf Google overtreft verwachtingen met winst van 19 miljard in derde kwartaal

Google-moederbedrijf Alphabet heeft het derde kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 18,9 miljard dollar (15,5 miljard euro), waar dat een jaar eerder 11,2 miljard dollar (zo'n 9,6 miljard euro) was. Alphabet verdiende vooral meer geld met zijn clouddiensten, terwijl ook de advertentie-inkomsten fors hoger uitvielen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Elon Musk verkoopt 4 miljard dollar aan Tesla-aandelen na kopen Twitter

  Elon Musk verkoopt 4 miljard dollar aan Te­sla-aandelen na kopen Twitter

  Elon Musk, de topman van Tesla en nu ook Twitter, heeft zopas voor bijna 4 miljard dollar (3,97 miljard euro) aan aandelen van Tesla verkocht. De verkoop vond plaats slechts enkele dagen na de afronding van zijn overname van het socialemediabedrijf Twitter. Eerder verkocht Musk al voor 15,5 miljard dollar aan aandelen om die overname mee te financieren. Deze week kloeg de miljardair dat Twitter intussen elke dag 4 miljoen dollar verliest door advertentiestops.
 1. Musk noemt zich nu ‘Chief Twit’ en loopt met wastafel hoofdkantoor Twitter binnen
  Play

  Musk noemt zich nu ‘Chief Twit’ en loopt met wastafel hoofdkan­toor Twitter binnen

  Tesla-baas en heel binnenkort ook Twitter-baas Elon Musk heeft beelden gedeeld waarin te zien hoe is hoe hij vandaag met een lavabo het hoofdkantoor van Twitter binnenstapt. Hij deed dat op zijn eigen doldwaze manier en schreef erbij ‘let that sink in!’ (Laat dat bezinken). Musk was ter plaatse om er te komen praten over zijn overname van Twitter. Hij zou onder meer hebben gezegd de aankoop vrijdag definitief af te ronden. In zijn bio op zijn Twitteraccount noemt Musk zichzelf intussen al ‘Chief Twit’, oftewel ‘Chef Twitter’.