Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze maatregel wil Netflix delen van paswoord stoppen

Netflix heeft zijn nieuwe regels rond het delen van accounts toegelicht, meldt technologiewebsite Tweakers. Op de hulppagina voor Costa Rica staat dat alle apparaten van gebruikers eens per maand moeten inloggen en een video moeten starten om te kunnen blijven functioneren. De regels gelden voorlopig nog niet in de Benelux.

  1. Gevaarlijke trend: jongeren geven zichzelf een diagnose op basis van TikTok-filmpjes. “Een label als depressie legt een zware lading op je klachten”
    PREMIUM

    Gevaarlij­ke trend: jongeren geven zichzelf een diagnose op basis van Tik­Tok-film­pjes. “Een label als depressie legt een zware lading op je klachten”

    Jongeren melden zich alsmaar vaker bij de psycholoog met ‘ADHD’ of ‘een burn-out’. Ze hebben die diagnose zelf gesteld aan de hand van TikTok-filmpjes. Psychologen zijn daar niet zo gelukkig mee. “Als je jezelf gaat identificeren met een psychische stoornis, ga je je ernaar gedragen.” Psycholoog Marijke van de Laar legt uit welke gevaren er schuilen in zulke zelfdiagnoses, en hoe je je wél goed informeert.