ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Meer privacy met GDPR vanaf vandaag? Wat er nu écht voor u verandert

Waze snel nodig in die vervloekte file? Dan botste u de voorbije dagen eerst op een GDPR-bericht. Het zovéélste: alle Facebooks en Instagrams van deze wereld bestookten ons met boodschappen over de nieuwe Europese privacywetgeving. Die gaat morgen officieel van kracht. Maar wat verandert er nu écht voor u?

46 reacties

 • Stefanie van Dijk

  5 jaar geleden
  Is dit nu dan ook de doodsteek voor STraatfotografie, Evenementenfotografie en de gemiddelde nieuwsfotograaf???
 • Jan Van de Velde

  5 jaar geleden
  Er is daar niets moeilijks aan: de verordening bepaalt dat degene voor wie zij geldt (ondernemingen, verenigingen) vooraf uw toelating moet vragen om uw persoonsgegevens op te slaan en te gebuiken. Dit is niets anders dan wat reeds in de privacywet staat sinds minstens 1995; deze wet geldt trouwens voor al degenen voor wie de verordening niet zou gelden. De verordening maakt het bestaande systeem eensluidend, beter sluitend en afdwingbaar in alle EU landen.
 • Hilde Peeters

  5 jaar geleden
  Wat met al die verenigingen er worden meestal op speciale evenementen foto's getrokken moet je dan aan iedereen die daar is toestemming vragen erg
 • Jan De Cock

  5 jaar geleden
  Is het al waar Europa zich nog kan mee bezig houden .
 • Luyken Erwin

  5 jaar geleden
  Online fraude er bestaan daar wetten over! Maar de burger moet eerst zelf een advocaat raadplegen om zijn geld terug te krijgen. Ik denk dat de makers van deze wetten ook beter kijken naar een officiële instantie waar de burger zijn klacht kan deponeren en waar de officiële instantie dan de fraudeurs gaat aanpakken
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.