Kim Dotcom.
Volledig scherm
Kim Dotcom. © REUTERS

Kim Dotcom mag bewijsmateriaal inkijken

Justitie in de Verenigde Staten moet de oprichter van de downloadwebsite Megaupload inzage geven in het bewijsmateriaal dat zij tegen hem hebben verzameld, zodat hij zich kan verdedigen tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. Dat heeft een gerechtshof in Auckland in Nieuw-Zeeland vandaag bepaald.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Amazon, Twitter en Meta zeggen af voor grootste techbeurs ter wereld CES

  Amazon, Twitter en Meta zeggen af voor grootste techbeurs ter wereld CES

  Grote techbedrijven waaronder Amazon, Twitter en het moederbedrijf Meta van Facebook sturen volgende maand geen afvaardiging naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Nu de omikronvariant van het coronavirus zich snel lijkt te verspreiden, vinden ze het te niet verantwoord om naar 's werelds grootste vakbeurs voor de techindustrie te gaan. Ook een aantal grote Amerikaanse nieuwsorganisaties, waaronder The Verge, laten weten niet te gaan of hun aanwezigheid aanzienlijk in te perken.