AP
Volledig scherm
© AP

Intieme informatie miljoenen gebruikers Facebook-app op straat

Een Facebook-app die persoonlijke vragen stelde aan gebruikers, bijvoorbeeld over hun mentale gesteldheid, heeft de antwoorden bewaard op een site waarvan de inloggegevens openbaar waren. Daardoor was de persoonlijke data van ruim 3 miljoen gebruikers voor iedereen in te zien.

0 reacties

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. "Facebook-storm waait wel over", verwacht prof

  "Fa­cebook-storm waait wel over", verwacht prof

  Weegt het privacyschandaal zwaar genoeg opdat veel mensen Facebook de rug toekeren? Nee hoor, meent Erik van der Kouwe, docent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science van de Universiteit Leiden in Nederland. Hij verwacht dat alleen mensen die een statement willen maken, die veel geven om hun privacy online, het netwerk zullen verlaten. "Ik verwacht dat de meeste Facebookgebruikers zich minder zorgen maken om hun persoonlijke gegevens."