AFP
Volledig scherm
© AFP

Instagram pakt online intimidatie aan, Twitter verscherpt regels voor haatcommentaren

Instagram gaat nieuwe hulpmiddelen installeren in de strijd tegen online intimidatie om zo een "veilige omgeving" te creëren voor de gebruikers. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Twitter voert vandaag nieuwe regels in, waardoor haatberichten die gericht zijn tegen religieuze groepen verwijderd kunnen worden. 

1 reactie

 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Zouden ze hier ook beter doen !
 1. Child Focus meldt spectaculaire stijging van beelden met vermoedelijk kindermisbruik

  Child Focus meldt spectacu­lai­re stijging van beelden met vermoede­lijk kindermis­bruik

  In 2018 ontving Child Focus, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, niet minder dan 1.728 meldingen van vermoedelijke misbruikbeelden. Een jaar eerder in 2017 waren het er 746. Het gaat om een sterke stijging die wellicht te maken heeft met de lancering van een bewustmakingscampagne in november 2017 en 2018. Die campagne werd bekroond met verschillende nationale en internationale prijzen. De campagne werd ruim 500.000 keer bekeken op sociale media. Dat meldt Child Focus in zijn jaarverslag.
 2. 8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn
  14

  8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn

  De grootste verzameling van gehackte paswoorden ooit is gelekt op een forum dat populair is bij hackers. Het gaat om een txt-bestand van 100GB met maar liefst 8,4 miljard wachtwoorden, die vermoedelijk gehaald zijn uit vroegere gegevenslekken. Dat zijn dus meer paswoorden dan de 7,87 miljard mensen op onze planeet. De gelekte data kunnen privé-inloggegevens bevatten voor Gmail, Facebook, Apple en nog vele andere applicaties.

iHLN