Ibrahim Ouassari met Google-baas Sundar Pichai.
Volledig scherm
PREMIUM
Ibrahim Ouassari met Google-baas Sundar Pichai. © BELGA

Ibrahim Ouassari (42) was een straatjongen in Molenbeek: “Gebuisd en zonder diploma van school”. Nu is hij bestuurder bij Proximus

“De laatste keer dat ik geslaagd was op school, was in het tweede middelbaar. Daarna: elk jaar gebuisd, in elke richting die ik probeerde - van schilder tot kapper.” Aan het woord: Ibrahim Ouassari (42). In plaats van de foute weg van stadsgenoot Abdeslam op te gaan, zetelt hij sinds deze week hij in de Raad van Bestuur van Proximus en noemt Google-baas Sundar Pichai hem “een van de 32 innovators die de toekomst beter maken.” Zijn succesverhaal.

19 reacties

 • David Vermeulen

  2 jaar geleden
  Mooi. Ik gun het hem. Maar het geeft wel een verkeerd beeld om te zeggen dat je niet moet studeren om ergens te geraken. Daarnaast komen de meeste zonder diploma nooit echt ver weg. Het kan natuurlijk ook zijn dat Proximus dit gebruikt om trendy te doen. Geen betere publiciteit dan te kunnen zeggen dat bij Proximus iedereen ongewenst hun verleden er baas kan worden
 • Steven Peleman

  2 jaar geleden
  Álle respect voor! Knap! En neen, dit bereik je niet omdat je zogezegd rolmodel zou zijn volgens vele reacties. Positive vibes dit, love it!
 • wesley netnem

  2 jaar geleden
  Zo zie je maar dat een Diploma NIKS wil zeggen ...Het is niet omdat je een Diploma bezit dat je ook Bekwaam bent om een bepaalde Functie te doen ?
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  @jef de boeck, de grootste genieën op de planeet hebben geen diploma omdat onderwijs helemaal niet aansluit bij hun manier van denken. Albert Einstein, maar ook Stephen Hawking kwam met veel hulp en praten door de universiteit heen. Het onderwijs sluit gewoon niet aan bij mensen die anders denken. Hadden ze dat geluk niet dan waren ze nooit ontdekt als genie. Onderwijs is meestal een hinderpaal in uitvindingen.
 • monique bolen

  2 jaar geleden
  Proficiat wat U heeft bereikt maar spoor toch maar de allochtone jongeren aan dat school gaan en studeren ook loont en deuren opent.