De wereld van shout-outpagina's: Hoe de zoekktocht naar volgers en likes kan eindigen in uitbuiting.
Volledig scherm
PREMIUM
De wereld van shout-outpagina's: Hoe de zoekktocht naar volgers en likes kan eindigen in uitbuiting. © ANP XTRA/Getty Images/RV

HLN ONDERZOEK. Hoe tienermeisjes ten prooi vallen aan seksuele uitbuiting op Instagram: “Stuur mij ondeugende foto’s en je krijgt heel wat volgers bij”

“Stuur mij foto’s in ondergoed, topless of helemaal naakt. Ik post die en tag je dan. Als je topless foto’s maakt, wel opletten dat je borsten goed verlicht zijn. Steek een lamp aan.” Tienermeisjes op zoek naar volgers en populariteit op Instagram zijn kwetsbaar. Dat weten ook volwassenen met slechte bedoelingen. Het Laatste Nieuws ging undercover en ontdekte hoe de jacht op likes kan eindigen in regelrechte uitbuiting.

29 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 maanden geleden
  Als een meisje nu vraagt: "Maar mama, al die zangeressen die met hun lichaam pronken (zoals Britney Spears), en niets aan de verbeelding overlaten, waarom mag ik dan niet pronken met mijn eigen lichaam en er foto's van nemen?" Wat moet je dan antwoorden? "Ja maar, die vrouwen zijn volwassen en jij nog niet." Ik stel voor dat volwassen vrouwen die zingen in de openbare ruimte op een podium, het daarbij houden, bij zingen, en niet bij strippen. Ze hebben een voorbeeldfunctie voor meisjes.
 • Jan vanderwallen

  4 maanden geleden
  Ik vrees dat het gevaar eerder loert in de straten en het uitgangsleven in onze grote steden.
 • Jacqueline herck

  4 maanden geleden
  Op school wordt hun over social media vertelt en ik heb soms de indruk dat ze de kinderen ook richting social media duwen om daarna verstelt te staan van wat er daar allemaal gaande is. De social media hebben een leeftijdsgrens maar de meeste ouders trekken zich daar niks van aan en laten het toch toe en zelfs de scholen trekken zich niets van die leeftijdsgrens aan.
 • Lode vleminckx

  4 maanden geleden
  Je mag je kinderen wat men noemt goed opvoeden, op zeker ogenblik denken ze toch het beter te weten.
 • Bianca Deantje Kyan Tiana

  4 maanden geleden
  Jonge kinderen hebben het besef niet en denken dat het oké is .de ouders moeten ingrijpen en ze niet op Facebook zetten enzo en beste is als de kinderen gaan slapen is kijken op hunne gsm of er iets fout is en ze daar op wijzen