Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Hij, zij, die of ...? Instagram laat voornaamwoorden aan profiel toevoegen

Instagram heeft een nieuwe functie waarmee je zelf je geprefereerde voornaamwoorden kan toevoegen aan je profiel, zoals hij/hem, zij/haar of die/hun, voor mensen die zich niet identificeren binnen de tradionele genders. De functie is nu al beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië, maar andere landen zullen snel volgen, maakt het sociale medium bekend. De LGBTQ+-community reageert alvast enthousiast.

1 reactie

  • Karel De Martelaere

    3 weken geleden
    Hoe 10% zijn of haar eisen oplegt aan de rest: taal moet worden aangepast, winkels mogen niet meer ingedeeld worden in man en vrouw (90% vindt dit handig), transgenders die meedoen aan sportwedstrijden voor vrouwen. Als iemand zich een hij/zij/het voelt, met een pluim in zijn gat rondloopt, maakt mij niet uit. Maar verwacht niet dat de meerderheid alles gaat veranderen. Doe eens normaal.
  1. Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computersysteem beslist”

    Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computer­sys­teem beslist”

    TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. “Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld”, legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?

iHLN