Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

Het internet is 50 jaar oud: herinner jij je deze dingen nog?

Vijftig jaar geleden werd het allereerste bericht tussen twee computers verstuurd over een afstand van 500 kilometer. De computer bevroor en het bericht werd halverwege afgekapt, maar de allereerste ‘online’ communicatie was een feit: het ietwat stuntelige startschot voor vijftig jaar internet! We blikken terug op enkele ‘internetfossielen’ die verdwenen, maar lang niet vergeten zijn. 

46 reacties

 • Toran Korshnah

  2 jaar geleden
  Ik herinner mij nog een HD van 1GB voor de Tandy TRS80 voor de luttele prijs van 123.000 BFR, dus zo een 3000 euro. Nu zo een 50 tot 60 euro...
 • Leon Van der Neffe

  2 jaar geleden
  Datzelfde 'stom scherm' waar jij dit artikel op hebt gelezen toch Jan Verstrepen? Beetje consequent zijn dan he! Lol
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  Fidonet, ik mis mijn points dat was tenminste lokaal en allemaal leuke mensen leren kennen
 • Felix Strackx

  2 jaar geleden
  Eerste laptop met 8 MB Ram en 500Mb harde schijf: 120.000 Frank. Een upgrade naar 16Mb Ram kostte 48.000 Frank. Chatten met ICQ en zoeken met Alta Vista.
 • Andy Staelens

  2 jaar geleden
  Astavista was de beste zoeksite toen en MIRC was een programma dat je zelf kon aanpassen (programmeren) om te chatten op IRC websites. Wie kent nog spelletjes als DOOM?
 1. 8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn
  14

  8,4 miljard gehackte paswoorden online gesmeten: zo kan je checken of jouw gegevens gelekt zijn

  De grootste verzameling van gehackte paswoorden ooit is gelekt op een forum dat populair is bij hackers. Het gaat om een txt-bestand van 100GB met maar liefst 8,4 miljard wachtwoorden, die vermoedelijk gehaald zijn uit vroegere gegevenslekken. Dat zijn dus meer paswoorden dan de 7,87 miljard mensen op onze planeet. De gelekte data kunnen privé-inloggegevens bevatten voor Gmail, Facebook, Apple en nog vele andere applicaties.