Volledig scherm
© REUTERS

HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen?

Het Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump is permanent verwijderd. Niet door de man zelf, wel door Twitter. Ook Facebook en Instagram mag hij niet meer gebruiken. Mogen sociale mediaplatformen zomaar beslissen om een account op te schorten? En wat zijn de gevolgen? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast de reacties van enkele experts. 

65 reacties

 • eddy van dorst

  2 dagen geleden
  Hopelijk wordt vuilbak Fakebook massaal gedropt
 • Maria Wijnants

  2 dagen geleden
  Ik vind dat toch maar beangstigend. Het gerecht moet bestraffen . Ik vind facebook en twitter dat ze dat maar helemaal verwijderen al, die haat.
 • An Degens

  4 dagen geleden
  Als hij zich niet houdt aan de algemene regels, mag hij zeker verwijderd op Twitter en Facebook. Hij heeft een voorbeeldfunctie.
 • Annette willemarck

  5 dagen geleden
  Vrijheid van meningsuiting : akkoord - maar opruiende taal gebruiken en de mensen ophitsen zoals hier gebeurd is kan absoluut niet vind ik - Trump was voor de ganse periode van zijn ambstermijn een uitdager, iemand die geen respect had voor niemand Hij zei “America first” maar hij bedoelde eigenlijk “Trump first”
 • Greg Deroover

  5 dagen geleden
  Als hij via deze sociale netwerken aanzet tot haat en geweld dan mag hij zeker geweigerd worden. Respecteer de regels of verlies toegang tot je accounts,is toch logisch
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

iHLN