REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

HET DEBAT. Mogen Twitter en Facebook Donald Trump het zwijgen opleggen?

Het Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump is permanent verwijderd. Niet door de man zelf, wel door Twitter. Ook Facebook en Instagram mag hij niet meer gebruiken. Mogen sociale mediaplatformen zomaar beslissen om een account op te schorten? En wat zijn de gevolgen? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast de reacties van enkele experts. 

65 reacties

 • eddy van dorst

  1 jaar geleden
  Hopelijk wordt vuilbak Fakebook massaal gedropt
 • Liliane Coeckx

  1 jaar geleden
  Ik vind dat toch maar beangstigend. Het gerecht moet bestraffen . Ik vind facebook en twitter dat ze dat maar helemaal verwijderen al, die haat.
 • An Degens

  1 jaar geleden
  Als hij zich niet houdt aan de algemene regels, mag hij zeker verwijderd op Twitter en Facebook. Hij heeft een voorbeeldfunctie.
 • Annette willemarck

  1 jaar geleden
  Vrijheid van meningsuiting : akkoord - maar opruiende taal gebruiken en de mensen ophitsen zoals hier gebeurd is kan absoluut niet vind ik - Trump was voor de ganse periode van zijn ambstermijn een uitdager, iemand die geen respect had voor niemand Hij zei “America first” maar hij bedoelde eigenlijk “Trump first”
 • Greg Deroover

  1 jaar geleden
  Als hij via deze sociale netwerken aanzet tot haat en geweld dan mag hij zeker geweigerd worden. Respecteer de regels of verlies toegang tot je accounts,is toch logisch
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.