"Als je je goed zou wassen, dan zou je zo vuil niet zijn."
Volledig scherm
"Als je je goed zou wassen, dan zou je zo vuil niet zijn." © Racismo Virtual

'Helden van het internet' krijgen lik op stuk met deze gigantische billboards voor hun huis

Terwijl boze surfers met zure meningen in het VIER-programma 'Karen & De Coster' een camera onder neus kregen geduwd, gaan ze in Brazilië nog een stuk verder. Wie zich racistisch uitliet op sociale media, kon zich dankzij deze campagne verwachten aan een reusachtig billboard voor zijn huis. 'Virtueel racisme, reële gevolgen', klinkt het motto van de campagne die racisten in het vervolg twee keer zal doen nadenken voor ze nog eens hun gal spuwen op het internet.

 1. Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computersysteem beslist”
  22

  Gebannen van TikTok zoals dochter van Staf Coppens, wat nu? “Computer­sys­teem beslist”

  TikTok heeft het account van Nora Coppens, de 11-jarige dochter van Staf Coppens (40) en Monique van der Velden (47), geblokkeerd. Geloof vooral niet dat een medewerker van de video-app persoonlijk de delete-knop heeft ingedrukt. “Het algoritmesysteem bij TikTok staat zeer streng ingesteld”, legt sociale media-expert en vlogger Hannes Coudenys uit. Zijn er stappen die het meisje kan ondernemen om haar virtuele plekje op het platform terug te krijgen? En wat te doen wanneer Facebook of Instagram de sociale netwerkbanden doorknippen?
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

iHLN