De vlag van Islamitische Staat (IS) wappert aan de frontlijn in Rashad, Irak.
Volledig scherm
De vlag van Islamitische Staat (IS) wappert aan de frontlijn in Rashad, Irak. © AFP

Hackers richten pijlen op Islamitische Staat

De Amerikaanse president Barack Obama krijgt steun uit onverwachte hoek in zijn strijd tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS). Hackers maken IS online het leven zuur, onder meer door Twitteraccounts neer te halen en de communicatie te verstoren. Dat schrijft de Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable.

 1. "Frankrijk neemt deel aan luchtaanvallen tegen IS"

  "Frankrijk neemt deel aan luchtaan­val­len tegen IS"

  Frankrijk zal deelnemen aan de door de VS aangekondigde luchtaanvallen in Irak tegen de terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Dat stelde althans de nieuwe Iraakse premier, Haidar al-Abadi. Hij zei die belofte te hebben gekregen van de Franse president François Hollande bij een ontmoeting in Bagdad. Zelf wou Hollande op een gemeenschappelijke persconferentie in de Iraakse hoofdstad geen woorden over de militaire plannen kwijt.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).