(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © ANP XTRA

Grootschalige aanval met gijzelsoftware: “Werkt u met Kaseya VSA? Schakel systeem onmiddellijk uit”, adviseert Centrum voor Cybersecurity

Het Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor een grootschalige internationale cyberaanval met ransomware. Het CCB vraagt alle gebruikers van de ICT-beheersoftware van leverancier Kaseya VSA om die zo snel mogelijk los te koppelen.

9 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  patrick de bock: "Ik snap hier geen bal van?" Zodra je een winkel of bedrijf instapt of gewoon op straat rondloopt, wordt je email en/of je telefoonnummer opgeslagen bij derden. Om te kijken wie je bent, wat en hoeveel je koopt, hoeveel keer je deze winkel binnenstapt etc. En natuurlijk zonder dat je het weet of je toestemming is gevraagd. Daarom gebruik altijd een VPN, en verberg je identiteit.
 • Berthie Gijsen

  1 maand geleden
  En wat in de toekomst met zelfrijdende auto's ? Worden gehackt en daar worden dan moorden ,aanslagen en dergelijke mee gedaa
 • jose decuypere

  1 maand geleden
  Het moet nu wel duidelijk zijn. De derde Wereldoorlog zal een IT-oorlog zijn.
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Niet verwonderlijk dat zoiets gebeurt. Mensen die zulke 'beheer' software gebruiken weten maar al te goed dat dit eigenlijk zelf 'hacking' tools zijn waarmee ze het pc-park van hun klanten mee beheren. Het geschikte zwakste punt voor hackers dus om zeer veel bedrijven tegelijk plat te kunnen leggen.
 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Ik snap hier geen bal van

iHLN