Surfen op een openbaar wifinetwerk is niet zonder risico. Dit moet je weten voor je inlogt.
Volledig scherm
Surfen op een openbaar wifinetwerk is niet zonder risico. Dit moet je weten voor je inlogt. © Getty Images

Gratis surfen op de openbare wifi: deze risico’s loop je

MijntelcoOp straat, op café of tijdens een tussenstop met de wagen: overal kom je wel een openbaar wifinetwerk tegen. Handig als je snel even de mails wil checken, zeker omdat je op die manier mobiele data bespaart. Maar helemaal zonder gevaar is het niet. Hackers kunnen namelijk gebruik maken van het netwerk om je gegevens te stelen. Mijntelco.be zoekt de gevaren uit en lijst de goedkoopste mobiele abonnementen met veel data op – het ideale, veilige alternatief.

 1. Twee leerlingen van buitengewoon onderwijs met de dood bedreigd door cyberpesters: “Ze zeggen dat we onszelf moeten neersteken”
  Play
  PREMIUM
  Lommel/Mol/Paal

  Twee leerlingen van buitenge­woon onderwijs met de dood bedreigd door cyberpes­ters: “Ze zeggen dat we onszelf moeten neersteken”

  Twee leerlingen van SBSO Helix in Lommel, een middelbare school voor buitengewoon onderwijs, zijn slachtoffer geworden van erg zwaar pestgedrag en ernstige bedreigingen op sociale media. Via verschillende fake accounts worden de meisjes uit Mol en Paal beledigd en zelfs aangemoedigd om zichzelf van het leven te beroven. Hun ouders brachten de school op de hoogte en dienden inmiddels een klacht in bij de lokale politie. “Ze hebben naar mijn moeder gestuurd dat ik een slet en een hoerendochter ben, en dat ze mij gaan doodsteken”, getuigt een van de slachtoffers.