thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Google verwijdert apps die wachtwoord Facebook stelen: dit moet je doen als je ze op je telefoon hebt staan

Google heeft negen kwaadaardige Android-apps verwijderd uit de Google Play Store, nadat bleek dat de apps gebruikt werden om Facebook-wachtwoorden te stelen. Samen werden de apps ruim 5 miljoen keer gedownload. Als je één van deze apps op je telefoon hebt staan, moet je mogelijk je wachtwoord op Facebook opnieuw instellen.

 1. Pentagon annuleert megadeal van regering Trump met Microsoft

  Pentagon annuleert megadeal van regering Trump met Microsoft

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een contract van 10 miljard dollar met softwarebedrijf Microsoft voor het aanbieden van clouddiensten geannuleerd. Het lucratieve contract werd aan Microsoft gegund door de vorige regering van Trump, die geen fan is van toenmalig Amazon-baas Jeff Bezos. Amazon vocht de beslissing aan. Het Pentagon lijkt nu aan te sturen op een nieuw contract waarbij ook Amazon aan boord wordt gehaald.
 2. Laat je niet vangen door de nieuwste hengels van phishingoplichters: dit zijn ze én zo beland je niet in hun net
  PREMIUM

  Laat je niet vangen door de nieuwste hengels van phishingop­lich­ters: dit zijn ze én zo beland je niet in hun net

  Het fenomeen van phishing breidt almaar verder uit. Internetfraudeurs lichten mensen op door ze te lokken met valse links in e-mails, sms’jes en malafide telefoontjes. De mogelijke gevolgen zijn niet min: bankrekeningen worden geplunderd, accountgegevens gestolen en privétoestellen misbruikt om nog meer cybercrime te plegen. Wat zijn de recentste vormen van phishing? Hoe herken je ze? Wat kun je ertegen ondernemen en wat mag je vooral niet doen? Willem Janssens, expert cybersecurity bij Telenet Business, geeft enkele onmisbare tips.

iHLN