Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © REUTERS

Google stopt met verkoop van advertenties in Rusland

Techreus Google stopt tijdelijk met het verkopen van online advertenties in Rusland. Dat geldt ook voor dochteronderneming YouTube. Eerder namen Twitter en Snap al soortgelijke stappen vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

 1. Familie van meisje (10) dat omkwam door virale TikTok-challenge klaagt platform aan

  Familie van meisje (10) dat omkwam door virale Tik­Tok-challenge klaagt platform aan

  Het socialmediaplatform TikTok is aangeklaagd voor de dood van een Amerikaans kind dat deelnam aan een zogenaamde ‘challenge’. De 10-jarige Nylah Anderson werd in december bewusteloos teruggevonden in haar kamer nadat ze de ‘Blackout Challenge’ had uitgeprobeerd. Die gevaarlijke trend daagt mensen uit om zichzelf te verstikken tot ze flauwvallen. De familie van het kind geeft het algoritme van TikTok de schuld. Zo werd de trend aangeraden op Nylahs ‘for you-page’ of gepersonaliseerde pagina.
 1. Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Flitsbezor­ger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse ‘manager magazin’ om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. Het management van Gorillas België ontkent aan onze redactie dat er een beslissing is genomen. “We zijn momenteel ons portfolio aan het beoordelen en zullen voor de vier landen in kwestie beslissen wat te doen nadat we alle strategische opties hebben geanalyseerd”, zegt PR-baas bij Gorillas Jeroen Vermeer in een reactie aan HLN.
 2. HERLEES. Buitenlandse media trekken zich terug uit Rusland - Aardgasprijs in Europa op recordhoogte - Poetin: "Dialoog mogelijk na inwilliging van alle Russische eisen”

  HERLEES. Buitenland­se media trekken zich terug uit Rusland - Aardgas­prijs in Europa op recordhoog­te - Poetin: "Dialoog mogelijk na inwilli­ging van alle Russische eisen”

  Russische troepen hebben de kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa, in het zuidoosten van Oekraïne ingenomen. Ze beschoten de kerncentrale in de nacht van donderdag op vrijdag, waarna er brand uitbrak. Vanochtend kon die worden geblust. De Oekraïense president Zelenski beschuldigt Moskou van “nucleaire terreur”. De NAVO veroordeelt de “roekeloze aanval”. Herlees hier onze liveblog van vrijdag 4 maart.