Unsplash, rv
Volledig scherm
© Unsplash, rv

Google is niet zonder gevaar: “Zoekmachines tonen eerst de pagina’s die jou het meest interesseren. Dat is niet zo onschuldig als het lijkt”

Als je ‘bakker’ intypt in Google, krijg je meteen de locatie, openingsuren, ratings en contactgegevens te zien van de bakkerijen het dichtst bij jou in de buurt. Handig, maar dat je zoekresultaten zo gepersonaliseerd zijn heeft ook een keerzijde. “Niemand weet wat er juist met die data gebeurt”, aldus doctoraatsonderzoekster Annelien Smets. Zij legt uit hoe je op een veilige manier kan googelen en je privacy behoudt. 

  1. Trump tweet parodie-artikel alsof het waarheid is: “Twitter legt netwerk stil om stroom negatief nieuws over Biden te stoppen”

    Trump tweet parodie-artikel alsof het waarheid is: “Twitter legt netwerk stil om stroom negatief nieuws over Biden te stoppen”

    Het socialemedianetwerk Twitter heeft vannacht zijn eigen netwerk platgelegd om negatief nieuws over Democratisch presidentskandidaat een halt toe te roepen. Of dat is althans wat Donald Trump zijn volgers wil doen geloven. “Wow, dit is nog nooit in de geschiedenis gebeurd”, zo beklaagt hij zich. En dat klopt, het is ook effectief nooit gebeurd, want het bericht dat Trump vanmorgen op Twitter deelde, is pure parodie.

iHLN