Unsplash, rv
Volledig scherm
© Unsplash, rv

Google is niet zonder gevaar: “Zoekmachines tonen eerst de pagina’s die jou het meest interesseren. Dat is niet zo onschuldig als het lijkt”

Als je ‘bakker’ intypt in Google, krijg je meteen de locatie, openingsuren, ratings en contactgegevens te zien van de bakkerijen het dichtst bij jou in de buurt. Handig, maar dat je zoekresultaten zo gepersonaliseerd zijn heeft ook een keerzijde. “Niemand weet wat er juist met die data gebeurt”, aldus doctoraatsonderzoekster Annelien Smets. Zij legt uit hoe je op een veilige manier kan googelen en je privacy behoudt. 

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Trump tweet parodie-artikel alsof het waarheid is: “Twitter legt netwerk stil om stroom negatief nieuws over Biden te stoppen”

  Trump tweet parodie-artikel alsof het waarheid is: “Twitter legt netwerk stil om stroom negatief nieuws over Biden te stoppen”

  Het socialemedianetwerk Twitter heeft vannacht zijn eigen netwerk platgelegd om negatief nieuws over Democratisch presidentskandidaat een halt toe te roepen. Of dat is althans wat Donald Trump zijn volgers wil doen geloven. “Wow, dit is nog nooit in de geschiedenis gebeurd”, zo beklaagt hij zich. En dat klopt, het is ook effectief nooit gebeurd, want het bericht dat Trump vanmorgen op Twitter deelde, is pure parodie.