Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Geen pottenkijkers meer in je zoekgeschiedenis op Google? Beveilig het vanaf nu met een wachtwoord

Nieuwsgierigen die je zoekgeschiedenis willen doorzoeken, zijn met een nieuwe functie van Google verleden tijd. Je kan je persoonlijke geschiedenis voortaan met enkele eenvoudige klikken verbergen met een wachtwoord. Het gaat om zowel je zoekopdrachten, YouTube-kijkgeschiedenis en vragen aan Google-assistenten.

0 reacties

 1. Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Flitsbezor­ger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

  Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse ‘manager magazin’ om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. Het management van Gorillas België ontkent aan onze redactie dat er een beslissing is genomen. “We zijn momenteel ons portfolio aan het beoordelen en zullen voor de vier landen in kwestie beslissen wat te doen nadat we alle strategische opties hebben geanalyseerd”, zegt PR-baas bij Gorillas Jeroen Vermeer in een reactie aan HLN.
 2. Elon Musk zet Starlink in voor "niet-aangesloten scholen" en "milieubewaking" Amazone

  Elon Musk zet Starlink in voor "niet-aangeslo­ten scholen" en "milieube­wa­king" Amazone

  Multimiljardair Elon Musk bevindt zich vandaag in Brazilië voor de lancering van de Starlink-technologie van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Na een ontmoeting met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro in een luxehotel in Porto Felix op 100 kilometer van Sao Paulo, tweette Musk dat hij "heel enthousiast" was "om in Brazilië te zijn voor de lancering van Starlink voor 19.000 niet-aangesloten scholen in landelijke gebieden en milieubewaking van de Amazone".
 3. Google is niet zonder gevaar: “Zoekmachines tonen eerst de pagina’s die jou het meest interesseren. Dat is niet zo onschuldig als het lijkt”

  Google is niet zonder gevaar: “Zoekmachi­nes tonen eerst de pagina’s die jou het meest interesse­ren. Dat is niet zo onschuldig als het lijkt”

  Als je ‘bakker’ intypt in Google, krijg je meteen de locatie, openingsuren, ratings en contactgegevens te zien van de bakkerijen het dichtst bij jou in de buurt. Handig, maar dat je zoekresultaten zo gepersonaliseerd zijn heeft ook een keerzijde. “Niemand weet wat er juist met die data gebeurt”, aldus doctoraatsonderzoekster Annelien Smets. Zij legt uit hoe je op een veilige manier kan googelen en je privacy behoudt.