Illustratiebeeld. De kortevideoapp TikTok heeft dit jaar het meeste geld opgebracht, met 920 miljoen dollar in het eerste semester.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De kortevideoapp TikTok heeft dit jaar het meeste geld opgebracht, met 920 miljoen dollar in het eerste semester. © REUTERS

Gebruikers geven recordbedrag uit aan mobiele apps

Gebruikers van mobiele apps hebben wereldwijd in de eerste zes maanden van het jaar een recordhoeveelheid geld uitgegeven aan die apps. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Sensor Tower. We gaven dit jaar al bijna 65 miljard dollar, omgerekend zo'n 54 miljard euro uit aan apps.

 1. Europese Commissie neemt online reclame-technologie van Google in vizier

  Europese Commissie neemt online reclame-technolo­gie van Google in vizier

  De Europese Commissie gaat de online advertentie-activiteiten van de Amerikaanse internetgigant Google onder de loep nemen. "Google is aanwezig op bijna alle niveaus van de toeleveringsketen voor online reclame. We zijn bezorgd dat Google het moeilijker heeft gemaakt voor rivaliserende online advertentiediensten om de concurrentie aan te gaan", zo verklaarde eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager dinsdag bij de lancering van het diepgaand onderzoek.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.