Illustratiebeeld. De kortevideoapp TikTok heeft dit jaar het meeste geld opgebracht, met 920 miljoen dollar in het eerste semester.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De kortevideoapp TikTok heeft dit jaar het meeste geld opgebracht, met 920 miljoen dollar in het eerste semester. © REUTERS

Gebruikers geven recordbedrag uit aan mobiele apps

Gebruikers van mobiele apps hebben wereldwijd in de eerste zes maanden van het jaar een recordhoeveelheid geld uitgegeven aan die apps. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Sensor Tower. We gaven dit jaar al bijna 65 miljard dollar, omgerekend zo'n 54 miljard euro uit aan apps.

  1. Europese Commissie neemt online reclame-technologie van Google in vizier

    Europese Commissie neemt online reclame-technolo­gie van Google in vizier

    De Europese Commissie gaat de online advertentie-activiteiten van de Amerikaanse internetgigant Google onder de loep nemen. "Google is aanwezig op bijna alle niveaus van de toeleveringsketen voor online reclame. We zijn bezorgd dat Google het moeilijker heeft gemaakt voor rivaliserende online advertentiediensten om de concurrentie aan te gaan", zo verklaarde eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager dinsdag bij de lancering van het diepgaand onderzoek.
  1. Microsoft maakt Windows 11 eind dit jaar als gratis upgrade beschikbaar

    Microsoft maakt Windows 11 eind dit jaar als gratis upgrade beschik­baar

    Microsoft heeft gisteren zoals verwacht Windows 11 aangekondigd. Ten opzichte van Windows 10 krijgt het besturingssysteem onder andere een gewijzigd startmenu, een centraal gepositioneerde taakbalk en Teams geïntegreerd. Windows 11 krijgt ook de mogelijkheid om Android-apps te draaien. Gebruikers zullen die kunnen downloaden via de Amazon Appstore, die geïntegreerd is in de Microsoft Store, schrijft Tweakers. Windows 11 verschijnt eind dit jaar.

iHLN