Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Gebruik geen wachtwoord, maar een wachtwoordzin": met deze tips ben je hackers te slim af

Het is vandaag Safer Internet Day, de ideale dag om eens stil te staan bij hoe je jouw computer en accounts kan beveiligen tegen hackers. Vorig jaar kreeg het Telenet-netwerk een kwart meer aanvallen te verwerken dan in 2016, zo meldt Telenet zelf. Met deze tips maak je het voor de hackers alvast een pak moeilijker.

35 reacties

 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Er zijn nochtans veel sites waar je een paswoord van max 8 karakters mag invullen. Zal een korte zin zijn dan.
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Het is niet moeilijk voor Microsoft om hun 'beveiligingssoftware' zodanig te programmeren dat de gebruiker 'denkt' dat zijn/haar data 'gecodeerd en onleesbaar' is, maar in werkelijkheid dit niet zo is. Ik denk hier bijvoorbeeld aan het feit dat je je micro en/of camera softwarematig kan afzetten en het icoontje om je scherm krijgt een rood kruisje zodat je 'denkt' dat deze uitgeschakeld zijn maar in werkelijkheid bruikbaar blijven 'voor derden' snap je?
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Ach wat zijn we weer leutig aan het lullen. Alsof paswoorden het middel is om overal binnen te geraken. Meestal ligt de boosheid in de programma’s zelf. Men programmeerd zodanig met fouten. Nadien gaat men de fouten verbeteren maar wat blijkt, men laat die fouten in de software staan. En daar zit dikwijls wel een mooi gaatje. Dus paswoorden hakken is meer voor kinderen. Het echt hacken beging met de software onder handen te pakken.
 • marijke boulet

  3 jaar geleden
  Sommigen hier beweren precies alsof criminelen je paswoord manueel gaan kraken met veel denkwerk en gokken , ik ben geen specialist maar ik veronderstel wel dat er programma's bestaan die samen met een degelijke p.c duizenden combinaties per seconde kunnen uit testen , volgens mij mag je paswoord 100 letters en tekens lang zijn als ze het willen kraken doen ze het .
 • Pedro Soetaert

  3 jaar geleden
  Wie gehacked werd door het raden van uw paswoord, werd gehackt door een bekende ... grote hackers gebruiken exploits om de gehele paswoord database te decrypten.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

iHLN