Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

FSMA waarschuwt voor nieuwe frauduleuze websites: deze websites zijn verdacht

Beurswaakhond FSMA waarschuwt opnieuw voor frauduleuze websites die beleggers proberen te verleiden om snel rijk te worden. De fraudeurs maken gebruik van nepadvertenties op sociale media.

4 reacties

 • thierry bollaert

  3 weken geleden
  iedereen wordt onrechtstreeks verplicht om alles via internet zelf te doen.(banken,overheidsinstellingen enz)enkel de it. criminelen hebben een gouden toekomst hierdoor.ook de menselijke service (en hulp) valt grotendeels weg.ooit zal dit wel terug omgedraaid worden.
 • jos meurrens

  1 maand geleden
  Regel nummer 1: Blijf weg op sociale media zoals FB, Instagram, Twitter. Niemand kan je verplichten iets per internet te doen.Welke instantie kan een burger verplichten een computer of smartphone te kopen, of een internet aanluiting te betalen, om lessen te volgen om met die brol te leren werken. Alles moet verkrijgbaar blijven op papier.
 • Jean-Pierre Clemens

  1 maand geleden
  Men moet de mensen nog wat meer verplichten alles via het internet alles digitaal te doen. Het resultaat is géén persoonlijke service meer, zoals bij overheidsdiensten , banken, enz... U loopt een groot risico om bedrogen te worden via aankopen op het internet, enkel criminelen , en de multinationals hebben er het meeste voordeel mee doordat criminelen meer en meer vrij spel krijgen de mensen te bedriegen en de multinationals en overheidsbedrijven fors kunnen besparen op personeelskosten
 • Stefan evers

  1 maand geleden
  En kunnen deze dan niet gewoon geblokkeerd worden?
 1. Webshopfraude verviervoudigd in 2020: "Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen"
  PREMIUM

  Webshop­frau­de verviervou­digd in 2020: "Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen"

  Vorig jaar werd voor 21 miljoen aan webshopfraude gemeld. Dat is vier keer zoveel als in de voorgaande jaren. Fraudeurs overtuigen de consument steeds meer met realistische websites en door de lockdown kende het online shoppen het afgelopen jaar een enorme boost. “Koop daarom enkel bij betrouwbare webshops”, zegt budgetexperte Sara Van Wesenbeeck. Ze vertelt hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
 2. Zuckerberg laat zijn personeel nog zeker zes maanden telewerken

  Zuckerberg laat zijn personeel nog zeker zes maanden telewerken

  Voltijdse werknemers van het sociaalmediabedrijf Facebook mogen nog zeker zes maanden telewerken als hun job dat toelaat. Dat maakt CEO Mark Zuckerberg bekend, die aankondigde dat hij dat ook zal doen. "Ik heb gemerkt dat werken op afstand me meer ruimte heeft gegeven voor langetermijndenken en me heeft geholpen meer tijd door te brengen met mijn gezin, wat me gelukkiger en productiever heeft gemaakt op het werk", verklaarde Zuckerberg in een memo.

iHLN