Volledig scherm
© AFP

Facebook gaat Twitter achterna met 'trends'

Facebook heeft aangekondigd dat het begint met een nieuwe dienst die de gebruikers een overzicht moet geven van de populairste onderwerpen op de sociaalnetwerksite, net zoals concurrent Twitter dat al langer doet met hun 'trends'. "De dienst 'Trending' is bedoeld om interessante en relevante gesprekken meer aandacht tegeven, om het u zo mogelijk te maken de beste inhoud van Facebook te ontdekken", klinkt het.

 1. Opletten geblazen: coronapandemie stuwt namaakhandel naar ongekende hoogtes

  Opletten geblazen: coronapan­de­mie stuwt namaakhan­del naar ongekende hoogtes

  De coronapandemie stuwt het online winkelen naar ongekende hoogtes, maar daarmee ook de handel in namaakproducten. De douane nam dit jaar al bijna één miljoen artikelen in beslag, bijna anderhalf keer zoveel als in heel 2019. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wijst online shoppers op de risico's. “Ze schaden de economie, zijn slecht voor de portemonnee en kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid.”
 2. 'Facebookchecks' schrikken sollicitanten af

  'Facebook­checks' schrikken sollicitan­ten af

  Het is nu 2014, wat betekent dat sociaalnetwerksite Facebook al 10 jaar bestaat. Facebook heeft ondertussen ook zijn weg gevonden in de standaardprocedure van bedrijven om sollicitanten te screenen. Het uitvoeren van een zogenaamde 'Facebookcheck' kan echter ook nefaste gevolgen hebben voor de reputatie van bedrijven omdat de kandidaten het meestal als een inbreuk op hun privacy zien. Een recente studie suggereert zelfs dat deze praktijk kandidaten zou kunnen afschrikken.
 1. Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriendschappen: orang-oetans kunnen het goed vinden met otterburen
  Play

  Pairi Daiza, een plaats vol ongewone vriend­schap­pen: orang-oe­tans kunnen het goed vinden met otterburen

 2. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

iHLN