REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebook belooft "vijandige omgeving te creëren" voor terrorisme

Sociaalnetwerksite Facebook wil een "vijandige omgeving creëren" voor terrorisme. Dat heeft het bedrijf zondag verklaard in een persbericht, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Facebook reageert daarmee op de kritiek van de Britse premier Theresa May, die meteen na de aanslag van zaterdagavond in Londen opriep tot strengere regulering van het internet.

  1. EU en VS lanceren nieuw forum rond handel en technologie: “Als we verdeeld zijn, bestaat het risico dat we elkaar wegconcurreren”

    EU en VS lanceren nieuw forum rond handel en technolo­gie: “Als we verdeeld zijn, bestaat het risico dat we elkaar wegconcur­re­ren”

    De Franse colère over de duikbotenaffaire leek even roet in het eten te gooien, maar Amerikaanse en Europese beleidsmakers strijken woensdag wel degelijk neer in het Amerikaanse Pittsburgh om er een nieuw samenwerkingsforum rondom handel en technologie boven de doopvont te houden. Het nijpende tekort aan halfgeleiders is een van de eerste gespreksonderwerpen.
  2. Nederlands meldpunt in de maak voor kinderarbeid door jonge influencers

    Nederlands meldpunt in de maak voor kinderar­beid door jonge influen­cers

    De Nederlandse regering werkt aan een meldpunt waar mensen melding kunnen doen als ze vermoeden dat kinderen te veel ingezet worden om geld te verdienen als vlogger of influencer. Het meldpunt moet samen met een inspectieonderzoek en ‘ook in gesprek met ouders, kinderen, pedagogen en bedrijven’ leiden tot duidelijkere normen en regels op dit vlak, zegt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

iHLN