REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Facebook begint met eigen nieuwsuitzendingen

Facebook zal nog dit jaar beginnen met het uitzenden van eigen nieuwsprogramma's. Dat deelt het bedrijf vandaag mee. De programma's zullen gepresenteerd worden door CNN-gezicht Anderson Cooper, Shepard Smith van Fox News en Jorge Ramos van Univision, een Spaanstalig televisienetwerk dat uitzendt in de VS. Facebook hoopt op die manier de kwaliteit van het nieuws op het sociale netwerk te verbeteren. 

2 reacties

 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Dan kunnen ze ineens opslaan wie naar wat kijkt. Ik vertrouw die firma voor geen haar.
 • Stan Vankoo

  5 jaar geleden
  Het zal wel fake zijn!
 1. Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten
  36

  Safeonweb waarschuwt voor opvallende nieuwe trend bij phishing: hierop moet je letten

  Een opvallende nieuwe trend onder criminelen die Belgen online proberen op te lichten. Safeonweb, de instantie van de federale overheid die informeert over digitale veiligheid, waarschuwt voor phishingpogingen aan de hand van QR-codes. In totaal meldden we vorig jaar 6 miljoen verdachte berichten. Dat is een derde meer dan in 2021. Cyberexpert Tim Cools geeft in de video hierboven concrete tips om phishingpogingen te herkennen: “Het is altijd iets vreemds.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. “Omzet Twitter hard omlaag sinds overname door Musk”

  “Omzet Twitter hard omlaag sinds overname door Musk”

  De omzet van Twitter is in het laatste kwartaal van vorig jaar met ongeveer 35 procent gedaald tot ruim 1 miljard dollar. Dat heeft Twitters wereldwijde verkoop- en marketingchef Chris Riedy volgens technieuwssite The Information gezegd op een interne bijeenkomst van het bedrijf. Het gaat om een nieuw signaal dat de onderneming hard wordt geraakt door het weglopen van adverteerders sinds de overname door Elon Musk en de koersveranderingen onder zijn leiding.