Expert toont hoe gemakkelijk je een vuurwapen koopt op het darkweb

videoEen granaat kopen? Een gestolen kredietkaart? Drugs? Of even een huurmoordenaar onder de arm nemen? Dat alles is slechts een paar muisklikken verwijderd, zegt Technisch Directeur Rense Buijen van cyberbeveiliger Trend Micro. Hij voegt de daad bij het woord en neemt ons mee op het darkweb tijdens Infosecurity, de vakbeurs rond IT-beveiliging in Brussels Expo. 

9 reacties

 • Stefan Vantstraat

  3 jaar geleden
  En ondertussen de wapenwet weer verstrengen zodat de brave burger zijn legale wapens mag afgeven. Goe bezig!
 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  Het is veel gemakkelijker om even aan het zuidstation in Brussel enkele cafes te bezoeken om een wapen te bemachtigen, reken wel op een goeie duizend euro voor een pistool zoals een Glock met bijhorende munitie, en ga zeker niet alleen en kijk uit je doppen, het is een gevaarlijk spelletje.
 • Pieter Vandewoestyne

  3 jaar geleden
  Dat zijn geen websites waar je een wapen kan kopen, noch zijn het sites die de politie in de gaten houdt. Het zijn gewoon sites van oplichters die erop uit zijn je bitcoins te stelen. Toch minstens 90% ervan.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  Zo simpel gaat het niet op Darkweb. En inderdaad zijn de sites die hij aanging bait-sites. De kans dat je op Darkweb iets koopt zonder opgelicht, gehackt of afgeperst te worden via crypto virussen, is voor de meeste mensen erg klein. Bovendien is het ook een taktiek van je eerst wel wat laten te kopen en dan nadien, eens ze betaalgegevens hebben, je te hacken en je rekening leeg te maken. Darkweb is niet voor beginners en gevorderden. Neen, zijn demonstratie bij bait-sites is zwak.
 • frans vereken

  3 jaar geleden
  Natuurlijk zit politie hier volk te strikken echter dacht ik dat dergelijke zaken niet koosjer zijn wegens uitlokking ed. Nu even snel nog een reclame filmpje voor newbies om de grote "sukkelaars" zwaar aan te pakken. Echter, nog geen € 700 (misteld?) voor een nieuwe Glock 19 vind ik al even van de pot gerukt. Veel succes om iets te vinden om u zelf te verdedigen in deze wereld waar zwaar geweld momenteel schering en inslag is.