“Als je meedoet aan die seksfeestjes, vergeet dan maar dat je ooit je eigen bedrijf hebt of dat iemand ooit nog in je zal investeren”, zegt een anonieme vrouwelijke ondernemer. “Die deur blijft dan gesloten. Maar als je níet meedoet, dan word je buitengesloten. Het is kiezen tussen de pest en de cholera.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Als je meedoet aan die seksfeestjes, vergeet dan maar dat je ooit je eigen bedrijf hebt of dat iemand ooit nog in je zal investeren”, zegt een anonieme vrouwelijke ondernemer. “Die deur blijft dan gesloten. Maar als je níet meedoet, dan word je buitengesloten. Het is kiezen tussen de pest en de cholera.” © Thinkstock

Exclusieve seksfeestjes leggen machtsverhoudingen in Silicon Valley bloot: “De mannen hebben seks, de vrouwen worden genaaid”

In alcohol en drugs gedrenkte seksfeestjes zijn de nieuwe norm voor de rijke elite van Silicon Valley. De jonge hitsige techies die de bacchanalen organiseren, behandelen hun vrouwelijke collega’s als goedkope hoertjes op wie ze hun fantasieën kunnen botvieren tijdens orgieën. Voor de vrouwen is het een duivels dilemma: gaan ze niet, dan lopen ze deals en contracten mis. Gaan ze wel, dan neemt niemand hen nog serieus.

55 reacties

 • Michael Peeters

  5 jaar geleden
  Iedereen die wat blijft hangen op personeelsfeestjes weet dat vrouwen daar niet met een dilemma zitten, en al zeker niet tegen hun goesting, eerder met goesting. Zonder overdrijven, ik ben van mijn vrouwelijke collega's al meer dan eens geschrokken.
 • Robert Van Garderen

  5 jaar geleden
  En de grote durers achter de lijst van Clinton. Fijne moraal.
 • Frakke Nuyts

  5 jaar geleden
  En hier niet zekers,de Roze Balletten en consoorten al vergeten.Je moest eens weten wat waar en wanneer hier echte porno partys worden afgewerkt en vooral door wie en hoe om echt mottig van te worden.
 • paul lemmens

  5 jaar geleden
  kweekvijver voor metoo
 • Antonio Vivaldi

  5 jaar geleden
  Het preutse Amerika.
 1. Telenet-aandeel al sinds donderdag geschorst. Wordt het van de beurs gehaald? Zijn er gevolgen voor je factuur?
  PREMIUM
  40

  Telenet-aan­deel al sinds donderdag geschorst. Wordt het van de beurs gehaald? Zijn er gevolgen voor je factuur?

  Na een forse stijging vlak na de opening van de beurs werd donderdagochtend om tien uur het aandeel van Telenet geschorst. Sindsdien is het niet meer mogelijk om het te verhandelen. Dat het al ruim dertig uur duurt op het moment van schrijven, is opvallend en roept vragen op. Gaat het Amerikaanse moederbedrijf Liberty Global Telenet van de beurs halen? En moeten klanten zich zorgen maken? We spreken met Tom Simonts, financieel econoom bij KBC.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.