RV
Volledig scherm
© RV

Europol haalt door cybercriminelen gebruikte VPN offline

InternetBij een gecoördineerde politieactie heeft Europol een virtueel privénetwerk opgerold dat criminelen hielp om anoniem cyberaanvallen te plegen. Dat heeft de Europese politiedienst dinsdag meegedeeld. Vijftien servers in tien landen zijn stilgelegd, aldus Europol.

0 reacties

 1. Jo Vally schaamteloos misbruikt door cybercriminelen: “Die gangsters proberen m’n fans geld af te troggelen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Jo Vally schaamte­loos misbruikt door cybercrimi­ne­len: “Die gangsters proberen m’n fans geld af te troggelen”

  “Ik zit in geldnood, zou je mij wat geld kunnen sturen?” Dat zijn de berichten die oplichters aan de fans van Jo Vally (62) sturen, in de hoop ze geld afhandig te maken. “Dat zijn gangsters die mijn naam misbruiken om goedgelovige mensen geld af te troggelen”, klinkt het kwaad bij de zanger. En ook radiomaker Luc Verschueren (67) kreeg er al mee te maken. Hun fans maken zich dan ook ongerust: “Ze hebben mij zelfs midden in de nacht proberen te bellen, best angstaanjagend.”
 2. Defensie wil meer cybermacht na moeizaam herstel door aanval: extern mailverkeer nu pas geactiveerd
  PREMIUM

  Defensie wil meer cybermacht na moeizaam herstel door aanval: extern mailver­keer nu pas geacti­veerd

  Pas een maand na een cyberaanval op het leger, is het extern mailverkeer terug geactiveerd. In de veelgebruikte software Log4j van Apache werd in december wereldwijd een lek ontdekt, waardoor een deel van de activiteiten bij het ministerie werden lamgelegd. Maar het herstel verloopt nu veel moeizamer dan gedacht. Tot deze week was iets opzoeken op het internet voor militairen onmogelijk. “We willen een Cyber Component creëren als vijfde pijler van Defensie”, zegt het kabinet van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

Tech