Virtuele munten Ripple, Bitcoin, Etherum en Litecoin.
Volledig scherm
Virtuele munten Ripple, Bitcoin, Etherum en Litecoin. © REUTERS

Eigen bitcoin voor moslims

De eerste cryptomunt voor moslims is een feit: de ‘onegram’. Doorgaans is een virtuele munt volgens de sharia, de islamitische wet, verboden, maar de nieuwe munt heeft dat kunnen omzeilen. Het bedrijf dat de 'onegram' lanceerde, heeft ondertussen al voor tientallen miljoenen euro’s aan cryptomunten uitgegeven.

31 reacties

 • Dirk Janssens

  3 jaar geleden
  Wat een bende sukkelaars die zich hiermee inlaten. De ene zeepbel na de andere met zo'n piramidespelletjes, en toch blijft men er inlopen.
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  @Kamal Bandan, dat klopt, men ziet het woord moslim en dat is genoeg om kritiek te geven, maar is dat zo verwonderlijk? Noem mij één soera uit de koran die van ons betere en verdraagzamere mensen kan maken, en die een stimulus is voor meer vrede op de wereld? Ik ken er niet één. Ik ken wel 66 haatsoera's die het tegendeel bewerkstelligen. -- Ik ben het wel eens met een terugkeer naar de goudstandaard, maar dan niet met cryptomunten.
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Cryptomunten, ik geloof nog steeds niet in een betaalmiddel dat steunt op de hoeveelheid elektriciteit die je erin pomp. Met een wereldwijd verbruik van ongeveer 130 terawattuur zijn cryptomunten niet echt milieuvriendelijk te noemen. De bubbel zal ooit wel barsten.
 • dirk claeys

  3 jaar geleden
  Dat komt ervan als de beurs en bankwereldje maximaal profiteerde van onze centen! Nu met intresten van 0,1% ?kiezen voor bitcion of cryptomun is enige alternatief! Rendementen van 10,100,1000% zijn mogelijk, verlies is onmogelijk! En beleggen in vastgoed ben je 21% btw op voorhand reeds kwijt!
 • Jurgen Mahieu

  3 jaar geleden
  Bullseye kamal! 100% gelijk, gezond verstand overstijgt relegie! Dat men maar eens gaat kijken in Dubai, niet slecht bezig daar die mannen. Dus waarom niet investeren in een goudgedekte cryptomunt vevaardigd in de UAE!
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

iHLN