AP
Volledig scherm
© AP

“Een beetje fatsoen op Facebook”

In Nieuw Zeeland schiet iemand in een moskee vijftig onschuldige mensen dood. Eén van de eerste reacties onder het Facebook-artikel dat we er over posten is een afbeelding van iemand die vrolijk popcorn zit te eten. Iemand anders schrijft: “Ze moesten hem ‘n standbeeld geven. Eindelijk ‘s iemand die iets wil doen aan die invasie van bruine apen.” Het zijn maar twee voorbeelden van enkele tientallen walgelijke reacties die onder het artikel geplaatst worden. Tuurlijk is er recht op vrije meningsuiting en kunnen we discussiëren over migratiebeleid of inburgering. Maar daar hebben dit soort reacties niets mee te maken. Het is puur vilein racisme.

68 reacties

 • Wouter Kennes

  4 jaar geleden
  Leg de schuld bij diegenen die de gruweldaden of stommiteiten begaan. Reacties daarop zijn normaal en menselijk. Soms zijn ze misschien ongepast of kwetsend, het zij zo. De acties die de reacties oproepen zijn ook dom, gruwelijk, etc... Ik las hier ook iets over het belang van politiek correct zijn... Sorry, maar de doorgedreven politieke correctheid van tegenwoordig is 1 van de grootste problemen. Men mag niet meer ademen uit schrik dat er een sneeuwvlokje op zen teentjes getrapt wordt.
 • erwin van der poorten

  4 jaar geleden
  Bewijst hoeveel haat er is tegenover alle menselijke rassen en religies in de wereld. Leer er uit inplaats van er kririek op te geven en stel de vraag als reporter wie voor al die haat voor elkaar verantwoordelijk is en vraag aan hen wat fatsoen.
 • guido Bervoets

  4 jaar geleden
  Men heeft steeds de mond vol over normen en waarden en rechten en plichten maar op de sociale media vindt men daar bijna niks van terug. Ook het recht van vrije meningsuiting heeft zijn rechten en plichten - men heeft het recht om ten allen tijde mijn mening te verkondigen, maar men heeft ook de plicht om dat op een fatsoenlijke manier te doen met respect voor iemand anders mening en persoon.
 • Alex Bervoets

  4 jaar geleden
  Je mag censureren wat je wil maar sociale media zijn een spiegel van de maatschappij. Deze mensen zijn er nu eenmaal en die verdwijnen niet door ze de mond te snoeren. Pak Facebook niet aan, maar begin bij de opvoeding...
 • Dirk Tuymans

  4 jaar geleden
  Racisme is niet strafbaar!! Aanzetten tot haat wel. Dat is helemaal iets anders. Dit ter info.