Graham Ivan Clark
Volledig scherm
Graham Ivan Clark © CNN

Drie jongemannen opgepakt voor hacken Twitteraccount van Obama, Gates en Musk, 17-jarige gezien als brein achter feiten

Het Amerikaanse gerecht heeft drie personen gearresteerd voor de grootschalige hacking van prominente Twitter-accounts, met een bitcoin-fraude die ruim honderdduizend dollar opleverde in een paar uur. De 17-jarige Graham Ivan Clark wordt ervan beschuldigd het “brein” te zijn achter de feiten.

18 reacties

 • Gerard Braeckmans

  11 maanden geleden
  Die kunnen binnenkort bij de CIA aan de slag.
 • danny verbeeck

  11 maanden geleden
  Bewijst eens te meer hoe veilig internet is . Ze stelen geld , je identiteit , je privacy komt in gedrang , ze weten waar je bent ,... Kortom , gevaarlijker dan men denkt !!
 • oswald billiet

  11 maanden geleden
  Die zgz. genieën, dat zijn diegenen die later azen op jouw bankrekening en langs slinkse middelen uw rekening plunderen. In de opleiding voor programmator kom je met zo'n methodes in contact., eerst speels, dan gedurfd en later misdadig. Verstandige bedrijven halen zo iemand nooit binnen
 • Gilles Standaert

  11 maanden geleden
  Die bedrijven hebben jaren geld gepompt in propaganda en diversiteitsprogramma's, algoritmes die bepaalde politieke boodschappen opsporen en verwijderen, maar in veiligheid werd 0,0 geïnvesteerd.
 • Danny De Graeve

  11 maanden geleden
  Zo dom zal de overheid toch niet zijn om een heel slimme jongen zwaar te straffen. Zo lopen er zo weiniig rond. Gates zou hem beter een topjob + toploon.geven. Respect jongen
 1. Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht
  4

  Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht

  Een onschuldige mededeling bij een online betaling kan verregaande gevolgen hebben. Vraag dat maar aan Chris Van Thielen en haar zoon Joris. Chris betaalde via Payconiq 100 euro aan haar zoon, het bedrag van een maaltijd uit een Syrisch restaurant dat hij had voorgeschoten. De bijhorende boodschap luidde ‘Syrië’. Niet veel later ontving Joris volgend bericht: “Graag horen wij van u de reden van deze betaling”. Payconiq by Bancontact bevestigde in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat mededelingen bij betalingen gemonitord worden.

iHLN