Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Dit zijn mensen die wél hun privégegevens beschermen. En daarin heel ver gaan

Veel mensen zeggen privacy belangrijk te vinden, maar klikken tijdens het online winkelen toch op ‘Oké’ zonder de privacyvoorwaarden te lezen. Aan ‘digitariërs’ is deze privacyparadox niet besteed. Wat motiveert de mensen die hun data alleen delen als het echt niet anders kan, en wat leren we van ze?

4 reacties

 • Wesley Kenis

  3 jaar geleden
  Privacy bestaat al kant niet meer. Kijk gewoon naar de GDPR wetgeving die bedrijven al verplicht om zaken bij te houden....maar dan enkel zegt WAT ze moeten bijhouden envdat "vergeet mij" enkel kan voor niet juridische gegevens....dus mogen ze adressen en dergelijk blijven gebruiken en verkopen. En alle andere data is al verwerkt nog voor je op "weigeren" kan klikken....van zodra je een website bezoekt ben je al bekent via je IP adres!!!!
 • gustaaf carpels

  4 jaar geleden
  Privacy wat een on zinnig woord in deze wereld Waar je gefilmd word vanaf je de straat op komt Soms zelfs in huis met warmte sensoren via sateliet. Noem nog eens een stad of groot dorp waar er geen camera's hangen al of niet verborgen alle winkels tegenwoordig hebben camera's degene aan de deur buiten registreren ook een deel van de straat Privacy wat een zever
 • Ludo Broeders

  4 jaar geleden
  Hier moet ik echt om lachen, als je over straat loopt ergens in de stad word je van alle kanten gefilmd en als je dan een winkel binnen gaat weer van datzelfde, Ga dan met een nikab binnen en ze zullen je niet herkennen. Die piviciewet heeft al meer slechts dan goed gedaan. De advocaten weten er alles van.
 • Ramon Simon

  4 jaar geleden
  Ik gebruik Brave browser en duckduckgo. Maar het is moeilijk om alles af te schermen. Ik heb meerder emailadressen, met sommigen log je in op twitter of een youtube omdat je geen andere keuze hebt. Ook al is dit een apart email en onder valse namen dan wordt dit nog gelinkt aan u ip adres. Ook gebruik je een andere pc voor die rommeldingen. Die grote dringen alle privé binnen.
 1. Elon Musk verkoopt 4 miljard dollar aan Tesla-aandelen na kopen Twitter

  Elon Musk verkoopt 4 miljard dollar aan Te­sla-aandelen na kopen Twitter

  Elon Musk, de topman van Tesla en nu ook Twitter, heeft zopas voor bijna 4 miljard dollar (3,97 miljard euro) aan aandelen van Tesla verkocht. De verkoop vond plaats slechts enkele dagen na de afronding van zijn overname van het socialemediabedrijf Twitter. Eerder verkocht Musk al voor 15,5 miljard dollar aan aandelen om die overname mee te financieren. Deze week kloeg de miljardair dat Twitter intussen elke dag 4 miljoen dollar verliest door advertentiestops.
 2. Waarom de hele technologiesector plots zo inzit met jouw gezondheid
  Multimedia

  Waarom de hele technolo­gie­sec­tor plots zo inzit met jouw gezondheid

  Onze gezondheid wordt steeds meer big business. Merken als Fitbit en Polar - fabrikanten van hartslagmeters, activity trackers en sporthorloges - hebben er hun niche van gemaakt, en ook gevestigde bedrijven als Garmin, Apple en Samsung springen mee op de kar. Nu gaat het misschien nog vooral om stappen tellen en je loop- of fietstijden monitoren, maar in de toekomst zouden al die toepassingen tot een ware revolutie in onze gezondheidszorg kunnen leiden.