Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Pexels/rv

“Dit is puur om ouders te sussen”: TikTok pakt uit met misleidende reclame

Kinderen zijn gemiddeld 10 jaar als ze op TikTok gaan, drie jaar jonger dan de leeftijdsgrens. Experten werpen een blik achter de cijfers in Vlaanderen en leggen uit waarom kinderen er zo gemakkelijk verslaafd aan raken. “We kunnen het niet enkel meer met dansjes associëren. TikTok is een zender geworden en gaat van entertainment naar nieuwskanaal, zoekmachine en kookplatform.”

1 reactie

 • Christophe Vandepoel

  4 maanden geleden
  Zou er een ander platform zijn dat meer mentale verstoordheid tentoon stelt dan tiktok? En daar laten de mensen hun kinderen op zitten.... tiktok is een grote vervuiling op het internet.
 1. “Omzet Twitter hard omlaag sinds overname door Musk”

  “Omzet Twitter hard omlaag sinds overname door Musk”

  De omzet van Twitter is in het laatste kwartaal van vorig jaar met ongeveer 35 procent gedaald tot ruim 1 miljard dollar. Dat heeft Twitters wereldwijde verkoop- en marketingchef Chris Riedy volgens technieuwssite The Information gezegd op een interne bijeenkomst van het bedrijf. Het gaat om een nieuw signaal dat de onderneming hard wordt geraakt door het weglopen van adverteerders sinds de overname door Elon Musk en de koersveranderingen onder zijn leiding.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”