Netflix.
Volledig scherm
Netflix. © EPA

Deel jij stiekem je Netflix-account? Dit systeem kan ervoor zorgen dat je account binnenkort wordt afgesloten

Een Brits bedrijf pakt uit met de oplossing waar online streamingdiensten volgens hen al jaren naar op zoek zijn: een slim systeem om “illegale” gebruikers op te sporen. Het systeem herkent gebruikers die wachtwoorden delen en zo met meerdere mensen één account gebruiken. Met het systeem kan een streamingdienst als Netflix in de toekomst snel optreden tegen de stiekeme kijkers.

50 reacties

 • Johan Van Biesen

  3 jaar geleden
  Pff, je kan tegenwoordig bijna alles bekijken op streaming sites, waar je niets voor hoeft te betalen, mensen hebben echt geld teveel. Net zoals muziek kopen in mp3 of wave formaat, zolang er een videoclip van is kan je ook met een converter dat liedje downloaden voor niks, leve het internet!
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Dit is goed voor de legale kijkers én voor Netflix. Waarom? Omdat Netflix haar prijzen dan gemakkelijk zal kunnen halveren en hierdoor veel meer legale klanten zal krijgen!
 • Pieter Craeninx

  3 jaar geleden
  Waarom doet iedereen alsof dit onaanvaardbaar is? Het is nooit de bedoeling geweest je account te delen en dus is dit volkomen terecht van Netflixb Gierige oneerlijke mensen zeg, het is nooit goed genoeg. Graaiers!
 • Rudy Fosselle

  3 jaar geleden
  @Hemeleers: bedankt om het ook nog eens duidelijk te maken. Tja mij verwondert het ook: als heel wat mensen er nog niet in slagen om een artikel over Netflix juist te interpreteren hoe moet het dan met alle andere 'ernstige' artikels?
 • Stefaan Hemeleers

  3 jaar geleden
  Er zijn er hier veel die blijkbaar moeite hebben met begrijpend lezen. Er staat heel duidelijk in het artikel dat het gaat om personen die een account hebben voor slechts één scherm. Dus al die reacties van "ik betaal voor vier schermen" enz zijn totaal naast de kwestie.