thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Daarom geven oplichters van 'Microsoft-helpdesk' niet op: ze verdienden vorig jaar 7 miljoen aan goedgelovige Nederlanders alleen al

Een internationale groep criminelen die zich voordoet als medewerkers van de Microsoft-helpdesk, maakte vorig jaar in Nederland bijna 2.000 slachtoffers. Bij elkaar zijn ze voor zo'n 7 miljoen euro opgelicht. Eén van de slachtoffers verloor maar liefst 98.000 euro, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse politie. De oplichters zijn al jaren aan de gang, ook in ons land. En wanneer je die bedragen ziet, snap je meteen waarom ze hun spelletjes volhouden.

14 reacties

 • Gritta Maes

  3 jaar geleden
  Wij maken er nu zelf een spel van en houden ze voor de gek door te doen alsof je in hun verhaal meegaat. Of door naïeve vragen te stellen en ze dan uiteindelijk te confronteren. We hebben al speciale reacties gekregen zo. Zo sneu voor die goedgelovigen waar ze geld van konden aftroggelen.
 • Mathieu Carpels

  3 jaar geleden
  Zonet ook telefoon gekregen, ik heb na een paar minuten opgegangen met het excuus dat ik dringend weg moest. Hij vroeg mij wanneer ik terug thuis ben, dus zullen mij om 17:30 terugbellen, maar dan zal ik niet meer opnemen!
 • Mysha Amissi

  4 jaar geleden
  Vandaag kreeg ik een telefoontje en ik geloofde het. Ze zouden straks terugbellen. Maatr toen las ik dit. Want ik ben nog maar 13 en ik heb geen bankkaart.
 • Yana Derboven

  4 jaar geleden
  Ik krijg al 2 dagen telefoon van Microsoft ik vind het gewoon eng ik leg gelijk af als ik Engels hoor
 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  Je moet je gewoon afvragen hoe ze aan je telefoonnummer komen en hoe het komt dat ze zogezegd weten dat jouw pc ineens een virus heeft terwijl jij niet eens iets zou merken ervan. Heeft dat virus jouw telefoonnummer verzameld en doorgestuurd naar hun? Gek virus dan. Als jij een virus vermoed op je pc, moet je zelf op zoek naar een antivirus, Microsoft of iemand anders zou jou nooit bellen om je dat te zeggen.