Volledig scherm
© kickstarter.com

Crowdfunding levert 37.000 dollar op voor aardappelsalade

Sinds de crowdfundingsite Kickstarter.com vorige maand de regels heeft versoepeld, kunnen gebruikers geld ophalen voor praktisch alles wat niet illegaal is. Dat klonk bij Zack Danger Brown uit Colombus (Ohio) als muziek in de oren.

 1. Populaire app Clubhouse in China geblokkeerd na ongecensureerde discussies

  Populaire app Clubhouse in China geblok­keerd na ongecensu­reer­de discussies

  Het snelgroeiende Amerikaanse sociale medium Clubhouse is in China geblokkeerd nadat er afgelopen weekend diverse discussies op de app werden gevoerd over onderwerpen die in het land taboe zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg. Zo werden er bijvoorbeeld gesprekken gevoerd over Taiwan en over de vervolging van de Oeigoerse moslimminderheid in de provincie Xinjiang, onderwerpen die normaliter niet door de Chinese staatscensuur heen komen.
 2. Coronapandemie en verkiezingen VS leidden meer gebruikers naar Twitter in 2020

  Coronapan­de­mie en verkiezin­gen VS leidden meer gebruikers naar Twitter in 2020

  De sociaalnetwerksite Twitter heeft het aantal gebruikers vorig jaar sterk zien groeien. In heel 2020 kwamen er 40 miljoen nieuwe dagelijkse gebruikers bij op het platform. Daarmee komt het totaal aantal gebruikers uit op 192 miljoen, een kwart meer dan een jaar eerder. De toename wordt gelinkt aan een aantal grote gebeurtenissen, zoals discussies over de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen