AP
Volledig scherm
© AP

“Chinese hackers vielen tienduizenden bedrijven VS aan”

Chinese staatshackers hebben dankzij een gat in Microsofts e-mailplatform Exchange Server ongeveer 30.000 organisaties in de Verenigde Staten aangevallen. Het gaat onder meer om banken, telecomproviders, de politie, nutsbedrijven, ziekenhuizen en lokale overheden. Dat meldt de gezaghebbende techjournalist Brian Krebs op basis van bronnen.

11 reacties

 • Patrick Coulier

  1 maand geleden
  Het blijft dweilen met de kraan open bij Microsoft en dit al decennia. Wel goed voor de werkgelegenheid dat wel ;-)
 • Marcel Van Overloop

  1 maand geleden
  Onze sterkte (vrijheid, democratie) is tegelijk onze zwakte tegenover dictaturen. China is een enorme afzetmarkt voor onze economie en daar durft niemand aan te tornen. Feit is dat we de derdewereldlanden (onze oude kolonies) in de steek gelaten hebben en dat China die alle aan het inpalmen is. De push in Myanmar (ex Birma) een buurland van China, is geen toeval. Het enige wat de landen hier kunnen doen is de produkten geproduceerd in China te boycotten.
 • vanhouckaf marie kleire

  1 maand geleden
  Jan Hendrickx : juist omgekeerd, China staat 100 jaar verder met hun technologie, Amerika is een zeepbel, zij hebben de afdankertjes van China en brengen ze als Bling Bling als ' het van het ' aan de markt. China moet juist niets spioneren, zij moeten de rommel van Amerika niet hebben.
 • Jan Hendrickx

  1 maand geleden
  Doen die chinezen al jaren ,wanneer de VS met iets op de proppen komen is er een beetje later een kopie ( van mindere kwaliteit ) maar toch .Dito voor de russen .
 • mutley dastardly

  1 maand geleden
  We hebben de dwaasheid begaan om lekken te verzamelen en te gebruiken, die informatie is gelekt - nl. vanuit het NSA - door een gerichte inbraak. Het is niet zo dat de chinezen intelligent genoeg zijn om zelf die lekken te vinden. De dag dat dit komt - wordt het erger. Wat moeten we doen - Rusland en China's verbindingen afsnijden. Een complete internet-cutt off. Het is duidelijk oorlog.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

iHLN