Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Centrum voor Cybersecurity waarschuwt bedrijven door beveiligingslek in veelgebruikte software

Bedrijven die Apache Log4j software gebruiken en nog geen actie ondernamen tegen de kwetsbaarheid die vorige week aan het licht kwam, kunnen mogelijks met grote problemen af te rekenen krijgen. Daarvoor waarschuwt het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) dinsdag. De kwetsbaarheid wordt actief uitgebuit door cybercriminelen, klinkt het.

 1. EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: “Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn”
  social media
  24

  EU waarschuwt Elon Musk om plannen voor lossere moderatie op Twitter: “Het zijn niet jouw regels die hier van toepassing zijn”

  Europees Commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton waarschuwde Elon Musk dat Twitter zich ook in zijn beheer moet houden aan de EU-wetgeving, op straffe van boetes en een mogelijke verbanning. Musk wil de moderatie van Twitter minder streng maken, wat in kan druisen tegen de nieuwe Digital Services Act van de EU, die gaat over onder andere nepnieuws.
 2. “Cybercriminelen gaan steeds driester te werk”: Wat doet je bank tegen phishing en betaalt ze je terug?
  PREMIUM

  “Cybercri­mi­ne­len gaan steeds driester te werk”: Wat doet je bank tegen phishing en betaalt ze je terug?

  We lijken opnieuw af te stevenen op een recordjaar voor phishing. De federale overheid waarschuwt voor nieuwe phishingmails die lijken te komen vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid. We kunnen dus niet waakzaam genoeg zijn. Maar hoe kan je jezelf beschermen? En betaalt jouw bank je terug als het noodlot toeslaat? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, aan het woord.

Tech