Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP XTRA

Canadese cryptobeurs staat voor mysterie: 130 miljoen euro blijkt spoorloos na dood van baas

De zaak rond QuadrigaCX krijgt een bizar staartje. Eerder kwam de Canadese cryptobeurs in de problemen toen de baas van het bedrijf stierf en het enige wachtwoord voor de digitale portefeuilles mee het graf in nam. Nu blijkt dat de portefeuilles leeg zijn: 180 miljoen Canadese dollar, of 130 miljoen euro, is spoorloos verdwenen.

11 reacties

 • Geert Verthé

  2 jaar geleden
  Wat een onzin, een beetje hacker kan net niets, zolang je de private keys niet hebt zijn wallets onmogelijk te hacken. En virtueel geld? Wat is op de beurs spelen dan? Of je geld op netbanking? Feit is dat je crypto perfect zonder moeite naar euro kan laten storten. Eerst wat research doen. Wat betreft het artikel, tuurlijk is hij of iemand anders met het geld gaan lopen, was al een tijdje duidelijk
 • johanneke li

  2 jaar geleden
  is die CEO wel dood, of heeft hij zijn eigen dood geveinst?! in ieder geval blijkt nog maar eens hoe onbetrouwbaar dat gedoe is! een beetje hacker kan er gemakkelijk mee gaan lopen en een munt zonder identificatie kan je niet traceren!
 • Kim Apers

  2 jaar geleden
  Het huidige geld dat op de bank staat is met een druk op de kop ook weg hoor. Waarom denk je dat de overheden liefst alle cash verbannen ? Dan kunnen ze lukraak beslissen om overal 10%, 20% of 50% af te pitsen, zomaar met een druk op de knop.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  In rook opgegaan. Gelukkig was het virtuele rook. Niks aan de hand dus. Dat geld heeft nooit bestaan en kan dus ook niet verdwijnen.
 • Jan Hendrickx

  2 jaar geleden
  Mario Roman....virtueel geld bestaat niet? Log eens in op je PC Banking....virtueler kan niet. Cryptocurrency is even echt als onze euro's.

iHLN