Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Biedt Coronalert nog meerwaarde? Minder dan 3 procent van besmettingen gedeeld, Groen wil dat app uitdooft

De Coronalert-app kan stilaan uitdoven. Dat vindt Groen. De app dient om een coronabesmetting anoniem te melden aan contacten zodat die zich kunnen laten testen of in quarantaine gaan, maar biedt op dit moment volgens de partij geen meerwaarde meer.

 1. "App Coronalert heeft geen bijdrage geleverd in aanpak pandemie”

  "App Coronalert heeft geen bijdrage geleverd in aanpak pandemie”

  De digitale applicatie Coronalert heeft “geen bijdrage geleverd in de aanpak van de pandemie”. Dat heeft professor Huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) gezegd tijdens een hoorzitting in het Vlaams Parlement. Karine Moykens, hoofd van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is het niet eens met die analyse van De Maeseneer. Volgens haar kan de app, zeker in de komende maanden, een belangrijk “complementair instrument” zijn in het verhaal van de contactopsporing.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Topvrouw Testing & Tracing: “Voorstander vaccinatiepaspoort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad”

  Topvrouw Testing & Tracing: “Voorstan­der vaccinatie­p­as­poort als iedereen kans op vaccinatie heeft gehad”

  Karine Moykens, voorzitster van het Interfederaal Comité Testing en Tracing, is voorstander van het invoeren van een vaccinatiepaspoort, maar pas als iedereen de kans heeft gehad om zich te laten vaccineren. Dat heeft ze vanavond gezegd op een panelgesprek van Health House. Moykens verkiest ook een Europese oplossing boven het koppelen van een dergelijk paspoort aan de Belgische coronalert-app.
 2. E-mail, QR-code en dé sms die maar niet komt: je laten testen na werkreis is kafka
  PREMIUM

  E-mail, QR-code en dé sms die maar niet komt: je laten testen na werkreis is kafka

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil hardleerse reizigers streng aanpakken: wie uit een rode zone terugkeert en zich niet laat testen, krijgt 250 euro boete. Uiterlijk 1 april wordt informatie daarover rechtstreeks beschikbaar voor de politie. Volgens Sciensano verzaakt liefst 40% aan de test, maar nadat we zelf terugkeerden van een werktrip uit Frankrijk, vermoeden we dat een ingewikkeld kluwen aan formulieren, een QR-code en een sms die niet komt daarvan de oorzaak is. Kan het écht niet eenvoudiger?

iHLN