thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Arme vrienden op Facebook? Dan krijgt u geen lening

Als het van Mark Zuckerberg afhangt, verstrekken banken in de toekomst leningen op basis van Facebookprofielen in plaats van loonfiches.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. (Her)programmeer uw digitale leven met IfThisThenThat
  Internet of things

  (Her)programmeer uw digitale leven met IfT­hisThenT­hat

  Programmeren? Dat kunt u ook, en het is zelfs makkelijker dan het lijkt. Met de revolutionaire dienst Ifttt (IfThisThenThat) legt u makkelijk causale verbanden tussen de functies van verschillende apps, internetdiensten en apparaten. Genre: 'Sla al mijn Facebookstatussen in een Evernote-boekje op'. 'Steek de lichten aan wanneer ik bijna thuis ben'. Of 'Laat de lampen in mijn woonkamer eventjes knipperen bij een belangrijke e-mail'.

iHLN