AFP - DPA - EPA - SONOS
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP - DPA - EPA - SONOS

Apple maakt je iPhone trager. Tesla geeft je auto een update waardoor deze minder ver kan. Van wie is een slim apparaat eigenlijk na aankoop?

Tesla geeft je auto een update waardoor deze minder ver kan. Sonos wil je oude speaker onklaar maken, Amazon verwijdert een gekocht e-boek en Apple maakt je smartphone trager. Van wie is een slim apparaat eigenlijk na aankoop?

25 reacties

 • Jan Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Waarom gaat men niet verder in dit artikel? Ook Windows en OSX doen dat met jouw computer. Ik probeer aankoop & gebruik van slimme apparaten zoveel mogelijk te verminderen en te saboteren, en draai LINUX op mijn computer voor zoveel mogelijk privacy.
 • Rik Vangaal

  1 jaar geleden
  CV ketel die stopt als het tweejaarlijks onderhoud niet tijdig is uitgevoerd. Autos met Google. Interessant maar Google slaat wel je hele rijgeschiedenis op.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Dat is nu juist de reden waarom ik niet graag moderne slimme apparaten heb. Op de duur beslissen die voor jou. Heb al genoeg farces meegemaakt met ecu, dus als het aan mij ligt terug een wagen zonder die computers. OK, moet dan meer en beter uitkijken, en terug krachttraining. Ik vertrouw die dingen niet, wat ik meemaakte was minimaal maar ik wil niet dat de wagen of apparatuur in mijn plaats beslist. En duurzaam, verplichte garantie optrekken tot 10 jaar. Dat zal helpen.
 • Miguel Duro Gonzalez

  1 jaar geleden
  Ik heb een Mercedes E , gekocht in 2012. Geweldige wagen. Ik rijd niet meer veel dus ik zou er nog jaren van kunnen genieten. Hij is niet verbonden met het internet, maar toch wordt hij eind 2024 vanop afstand onklaar gemaakt, door de overheid.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Ik werk nog altijd met een smartphone van Test aankoop van 6 jaar geleden van 2€. Ik kan er nog alles mee doen wat ik met een smartphone wil doen. Werkt perfect met WhatsApp, goede verbinding, duidelijke foto's en video's en het kleine geheugen van 4 GB kun je met een SD kaartje uitbreiden naar 128 GB, meer dan voldoende. Alleen voor mijn gsm gebruik ik een oude Samsung klappertje gsm van 10 jaar oud, werkt ook nog perfect