Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Angst voor hackers: "Fabrikanten, zorg voor webcamklepje"

Een autofabrikant moet zorgen voor een veilige auto. Waarom is de bouwer van een laptop niet verantwoordelijk voor een veilige computer? Bijvoorbeeld door verplicht een webcamschuifje in te bouwen? Dat stelt Hans de Zwart van de Nederlandse belangenorganisatie Bits of Freedom.

6 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Digitale “vooruitgang”, wat een mop, lijkt mij eerder digitale horror te worden. Helaas zullen we nooit weten hoe Orwell’s 1984 er zou uitzien moest hij nu geleefd hebben.
 • Marc Wouters

  5 jaar geleden
  Laat normale mensen eens doen zeg. Elke dag hoor je oproepen tot nieuwe verboden of verplichtingen. Alsof er nog niet genoeg ambtenarij is. Wie paranoïde is kan een post-itje plakken.
 • Greta Van de Vyver

  5 jaar geleden
  is eerste wat ikzelf en ook mijn familie deden bij de aankoop van een computer met ingebouwde webcam: een simpele post-it erover, niet moeilijk en goedkoop, waarom moeilijk doen?
 • Marc Spandel

  5 jaar geleden
  Ik stel dergelijke aanpassing voor laptop- , pc-, gsm- enz. camera's al 15 jaar voor, maar besef al te goed dat de overheid dit weigert te verplichten. De wet verplicht immers 'derden' (software- en hardware ontwikkelaars én providers) om toegang te verlenen tot alle soorten communicatiemiddelen. Onlangs een ervaring gehad die doet vermoeden dat de staatsveiligheid met dit soort 'toegang' burgers bespioneert.
 • Eric Van Gestel

  5 jaar geleden
  Nooit gehoord van een Post-it papiertje ?
 1. Chiro uit Oost-Vlaanderen ziet eigen kampfoto's verschijnen op Russische pedowebsite

  Chiro uit Oost-Vlaanderen ziet eigen kampfoto's verschij­nen op Russische pedowebsi­te

  Een Vlaming heeft meer dan 5.000 gestolen foto's met kinderen gepost op de Russische pedowebsite Image Search. Ook tientallen beelden van een kamp van een Oost-Vlaamse Chirogroep drie jaar geleden staan op de controversiële site. De jeugdbeweging heeft gisteren een klacht ingediend bij de politie. De directeur van Chirojeugd Vlaanderen reageert geschokt: "De Chiroleiders waren zich van geen kwaad bewust toen ze de foto’s online zetten."