De logo's van Facebook en Google.
Volledig scherm
De logo's van Facebook en Google. © afp

Amnesty International: “Facebook en Google vormen gevaar voor mensenrechten”

Het op surveillance gebaseerde bedrijfsmodel van Facebook en Google vormt een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken, het recht op gelijkheid, en het principe van non-discriminatie. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

17 reacties

 • Dirk de Grave

  2 jaar geleden
  "een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken" Dat is een dikke linkse leugen. Eindelijk hebben andere meningen dan die door de media gecontroleerden nu ook de mogelijkheid zich te uiten!
 • Fred Pauwels

  2 jaar geleden
  Een feit is wel dat die bedrijven te machtig zijn geworden, en een rem zetten op nieuwe ontwikkelingen die ze steeds opkopen, door hun nooit geziene oorlogskas gespijsd door advertenties. Het ergste vind ik dat ze de internet infrastructuur van een land gebruiken om geld binnen te rijven en daar geen belastingen hoeven voor te betalen. Terwijl wij burgers betalen voor het leggen en onderhoud van het netwerk,hoeven ze niet bij te dragen in de de kosten.
 • jaak Peeters

  2 jaar geleden
  Dat is waar, maar AI is zelf geen haar beter.
 • Marc Fabry

  2 jaar geleden
  Wat een gezever, je hoeft maar een stad of gemeente binnen te rijden en je staat op camera. Privacy is wat er tussen je eigen vier muren gebeurd. Alles daar buiten is openbaar. Als je buiten komt sta je er op. Zo is het nu eenmaal. Als je op internet gaat geef je jezelf bloot en iedereen weet dat het zo is.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Amnesty international is net zoals unia zelf een bedreiging... vrije meningsuiting bestaat door hen al zo goed als niet meer.

iHLN