Volledig scherm
PREMIUM
© European Press Agency (EPA)

Alternatieve chat-apps winnen aan populariteit: geheimer én gevaarlijker dan Facebook en Twitter

Na de verwijdering van Trump op Facebook, Instagram en Twitter zoeken extreme stemmen alternatieve kanalen op om van zich te laten horen. Eén van die netwerken was de Parler-app, die al snel gemuilkorfd werd door Google, Amazon en Apple. Maar er zijn nog tal van alternatieven waar van ‘censuur’ geen sprake is.

 1. INTERVIEW. Mediaprof Ike Picone: “Het schorsen van Trumps Facebookaccount komt Mark Zuckerberg strategisch goed uit”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Mediaprof Ike Picone: “Het schorsen van Trumps Facebookac­count komt Mark Zuckerberg strate­gisch goed uit”

  Het is ongezien wat er dezer dagen gebeurt op sociale netwerksites Twitter en Facebook. Niet alleen verwijderen ze berichten van de Amerikaanse president Donald Trump, ze ontzeggen hem ook de toegang tot zijn account. Op Facebook kan Trump twee weken lang niets posten. Twitter besloot zelfs om zijn persoonlijke account permanent te schorsen. “Perfect legale beslissingen”, zegt Ike Picone (38), mediaprofessor aan de VUB. “Maar wel beslissingen die er op termijn voor kunnen zorgen dat er strengere regels komen voor sociale netwerksites.” En ook voor gewone gebruikers als u en ik zijn er veranderingen op komst.
 1. Amerikaanse staten slepen Google voor de rechter vanwege ‘illegale deal met Facebook’ en misbruik van de dominante marktpositie

  Amerikaan­se staten slepen Google voor de rechter vanwege ‘illegale deal met Facebook’ en misbruik van de dominante marktposi­tie

  De juridische problemen van technologiebedrijf Google in de Verenigde Staten worden nog groter: 38 Democratische en Republikeinse staten hebben het bedrijf donderdag aangeklaagd voor misbruik van de dominante positie in de internetzoekmarkt. Woensdag sleepten 10 staten Google ook al voor de rechter vanwege vermeend machtsmisbruik met zijn reclamediensten. Google ging volgens de beschuldiging zijn boekje te buiten in een verregaande samenwerkingsdeal met Facebook.
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?

iHLN